ΕΜΑ: Ίσως και στα τέλη Μαΐου η έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12 ετών

Ίσως και στα τέλη αυτού του μήνα θα μπορούσε να λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής Aρχής φαρμάκων Έμερ Κουκ στην εφημερίδα «Handelsblatt».

«Επί του παρόντος, ο στόχος που θέτουμε για έγκριση είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε εάν μπορούμε να το επισπεύσουμε αυτό στα τέλη Μαΐου» δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σε κοινή συνέντευξή της στη «Handelsblatt» και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Μας υποσχέθηκαν δεδομένα από τη μελέτη που έγινε από τον Καναδά τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει την αξιολόγηση» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ το πότε θα ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών ύστερα από το πράσινο φως του EMA.

Ο EMA άρχισε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου με την εμπορική ονομασία Comirnaty στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών στις 3 Μαΐου, λέγοντας ότι αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του τον Ιούνιο. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές ενέκριναν χθες το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 ετών, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.