ΕΛΣ: Ακυρώνονται οι αποψινές παραστάσεις λόγω συμμετοχής των εργαζομένων της στη 48ωρη απεργία των καλλιτεχνών

Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για απόψε παραστάσεις του «Φάλσταφ» και της «Στρέλλας» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, λόγω της συμμετοχής εργαζομένων της στη 48ωρη απεργία των καλλιτεχνών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως τα ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων για τις δυνατότητες επιστροφής των χρημάτων τους ή της μεταφοράς των εισιτηρίων τους σε άλλες παραστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο απεργούν οι ηθοποιοί του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.

«Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το υπέρτατο όπλο μας, αυτό της απεργίας, και να σταματήσουμε τα πάντα για δύο ολόκληρες μέρες, προσπαθώντας αυτή τη φορά να μας ακούσουν. Ας σπάσουμε τον φόβο και την οικονομική επισφάλεια που είμαστε 2 χρόνια τώρα και ας στηρίξουμε με τη στάση μας τους φοιτητές των δραματικών σχολών που είναι 40 μέρες μπροστά στον αγώνα αυτό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Παράλληλα προκηρύσσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην πλατεία Συντάγματος.