ΕΛΠΕ: Η “κολοτούμπα” του ΤΑΙΠΕΔ και το εξώδικο των εργαζομένων

Η κυβέρνηση έβαλε φρένο στα σχέδια της διοίκησης των ΕΛΠΕ για την εκλογή όλων των μελών του ΔΣ, από τη γενική συνέλευση και χωρίς να διορίζονται μέλη απευθείας από την πλευρά του Δημοσίου.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναγκάστηκε  την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να προτείνει να συνεχίσουν να διορίζονται απευθείας από το Δημόσιο, μέλη του ΔΣ, με την αναλογία που επιτρέπει η σημερινή νομοθεσία, δηλαδή να διορίζονται απευθείας τα 2/5 του συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ έφτασε λίγες ώρες πριν απο τη Γενική Συνέλευση αν και θα έπρεπε να σταλεί πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή της, κάτι που ισχυροποιεί την πληροφορία πως ήταν σύμφωνο με τις αλλαγές, απόφαση που αναγκάστηκε να  πάρει πίσω μετά την παρέμβαση του υπουργού.

Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή όπως αναφέρουν οι πληροφοριες υποδείχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών ώστε να εκτονωθεί πολιτικά και η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της κυβέρνησης περί απεμπόλησης των δικαιωμάτων του δημοσίου από το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η παρέμβαση του  υπουργού Οικονομικών, Χρήστου  Σταϊκούρα ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, κάλεσε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να βρει τρόπο για να διατηρηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτός όμως από την κυβέρνηση είχε να αντιμετώπισει και τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες το Σωματείο Εργαζομένων είχε δια ζώσης επαφή με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, στέλνοντας της και εξώδικο στο οποίο την έθεταν προ των ευθυνών της για τις συνέπειες που θα έχει η παραχώρηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σχετικά με τον ορισμό της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι, καλούσαν το ταμείο να απέχει από κάθε περαιτέρω ενέργεια επίσπευσης και ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκποίηση μετοχών των.

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει…