Ελληνικό Χρηματιστήριο – IN & OUT – Πέμπτη 13 Φεβρ.2020 (ΙΙ)

ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση άνω των 400 εκατ. ευρώ

Coca Cola HBC – OTE – JUMBO – OΠΑΠ – ΤΕΝΕΡΓ -ΓΕΚΤΕΡΝΑ – ΟΤΕΟΛ – ΚΟΥΕΣ – ΑΔΜΗΕ: Αυτές γιατί δεν μπορεί να τις επηρεάσει ο ιός; ‘Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

ΟΤΕ: Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του στα 16,4000 από 16,2000 ευρώ δίνουν οι αναλυτές της Optima σε έκθεση τους, με σύσταση ΑΓΟΡΑ. Προβλέπουν έσοδα 3,9 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης 2019 (+1,8%). Τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 347 εκατ. ευρώ (+23%). Ανακοινώνει αποτελέσματα στις 19 Φεβρουαρίου. Κ/φση: 6,64 δισ. ευρώ και p/e 19.

OTE(1): Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο στα 17,7000 από 17,0000 ευρώ έδωσαν νωρίτερα οι αναλυτές της JP Morgan σε έκθεση τους με σύσταση “Απόδοση ανώτερη της Αγοράς”.

ΑΔΜΗΕ: Νέα ιστορικά υψηλά, στα 2,5800 τώρα…

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Και εδώ που στέκονται, θαύμα είναι. Αν χαλάσει η τάση στην αγορά, τότε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος**


**Επί τη ευκαιρία

Όταν οι Ενετοί έγιναν κύριοι της Πάργας, η διοίκηση τους υποχρεώθηκε να δίνει μια φορά τον χρόνο σε κάθε ελληνική οικογένεια από ενενήντα οκάδες αλάτι. Δύο φορές τον χρόνο να τους προσκαλεί σε γεύματα με ποικιλία γλυκισμάτων. Μία φορά τον χρόνο να στέλνει τους άρχοντες από 15 τηγανίτες, στους μη άρχοντες από 12 και στους ιερείς και δασκάλους από 36.

Επίσης, την εποχή που ωρίμαζαν τα αχλάδια, έπρεπε η διοίκηση να δίνει το δικαίωμα στους κατοίκους της Πάργας να γεμίζουν με αυτά τα σακίδιά τους, τα οποία είχαν όλα το ίδιο ακριβώς μέγεθος και σχήμα.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ενετοί δεν κράτησαν ως το τέλος τη συμφωνία τους και μετά από κάποιο διάστημα σταμάτησαν να δίνουν και αλάτι και γλυκίσματα και τηγανίτες. Το μόνο που διατήρησαν ήταν τα αχλάδια.

Μια φορά τον χρόνο, λοιπόν, όλοι οι Έλληνες της Πάργας στέκονταν έξω από το διοικητήριο και περίμεναν να αρχίσουν τη διανομή τους. Πολλές φορές όμως τα αχλάδια δεν έφταναν για όλους κι έτσι άρχιζαν οι καβγάδες μεταξύ τους.

Οι μεν κατηγορούσαν τους δε ότι είχαν φτιάξει μεγαλύτερα σακίδια. Έτσι αναγκάζονταν να μετρήσουν το μέγεθος των σάκων για να δουν πόσο αχλάδια έπαιρνε ο καθένας. Από αυτό το περίεργο γεγονός βγήκε η φράση «θα σου μάθω πόσα απίδια βάζει ο σάκος», όταν θέλουμε να απειλήσουμε κάποιον.


ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση 150 – 400 εκατ. ευρώ

ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Σταθερός ο πωλητής με τα 200.000 τμχ στα 1,3300 ευρώ. Η μτχ έχει κάνει /όλα κι όλα 1690 τμχ.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση 50 – 150 εκατ. ευρώ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ:... Λιέτε;; Μάλλον… Η υπογραφή λείπει μόνον, το βασικότερο δηλαδή αλλά θα μπει κι αυτή… ή μάλλον όταν μπει, κανείς δεν θα το πιστεύει!

ΦΡΙΓΟ: Ασχολίαστη.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ιδέτε κατωτέρω, στο ΚΕΚΡΟΠΑΣ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση 20 – 50 εκατ. ευρώ

ΜΟΤΟ: «Πακέτα» 1,65 εκατ. μετοχών ή του 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Μοτοδυναμικής στην τιμή των 1,3800 ευρώ ανά μετοχή. Στα 1,5600 ευρώ η τρέχουσα τιμή της μτχ. Το ύψος των συναλλαγών ανήλθε στα 2,27 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Η εκδίκαση είναι για τις 23/9, αλλά μέχρι τότε μπορούν να υπάρξουν άλλου είδους συνέργειες, εξ ου και η κινητικότητα στη μετοχή. Μαζί του θα… “συμπαρασέρνει” και την ΙΝΚΑΤ

ΙΝΤΡΑΚΑΤ + ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Και με λίγες λέξεις… ΑΥΤΕΣ οι 2 μετοχές αξίζουν μία θέση στα Επιθετικά Χαρτοφυλάκια. Που μπορούν να βλέπουν και λίγο μπροστά από την μύτη τους, γνωρίζοντας ότι το Χ.Α δεν είναι δρόμος ταχύτητας. ‘Αλλωστε όποιος βιάζεται, συνήθως σκοντάφτει.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση 10 – 20 εκατ. ευρώ

ΕΚΤΕΡ: Η τιμή είναι στο πάτο της, για όσους τώρα γράφουν ότι δεν έχει κλείσει δουλειές και το ανεκτέλεστο είναι χαμηλό (3,4 εκατ. στις 30.6.2019) να τους υπενθυμίσουμε ότι

  1. Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, στις 20 Δεκεμβρίου 2019, υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση των εργασιών του έργου «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου επί της οδού Σίνα 16». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 5,58 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 36 μήνες.
  2. Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι, σήμερα στις 14 Οκτωβρίου 2019, υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου με την εταιρεία «GMD Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.». Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς Ξενοδοχείου Β’ κατηγορίας και αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο 5*, 57 κλινών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανάπλαση όψεων, προσθήκη ημιυπαίθριου κατ’ επέκταση, κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση Βάθη Λιμένος Θάσου». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 5,52 εκατ. συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης όλων των εργασιών και παράδοσης του έργου ορίστηκε η 31η Μαΐου 2020.
  3. Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου, αναλαμβάνοντας την κατασκευή της πρώτης φάσης έργου, η οποία συνίσταται στην κατεδάφιση μέρους των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων επαγγελματικής χρήσης στον Ταύρο Αττικής επί της οδού Δωρίδος 18-20 και στην ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, ο συνολικός προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των € 1,55 εκατ. συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών (τέλος Μαίου 2020).
  4. Και έρχονται και άλλες προσεχώς, ως μοναδική στο είδος της εταιρεία σε αξιοπιστία και εκτέλεση. Κτυπάει παντού, στην ειδικότητα της και ο κλάδος του Real Estate ολοένα γίνεται και πιο hot.
  5. Oι φίλοι μικροεπενδυτές του μ/μ ας πάρουν 1000 με 1500 τμχ στα τρέχοντα επίπεδα. Θα τους βγει μία αρκετά καλή, και όχι μόνον, απόδοση.

ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με κ/φση μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ

ΦΙΕΡΑΤΕΞ: Η αντοχή της μετοχής σε επίπεδα υψηλότερα των 0,6000 ευρώ δείχνει ότι κάτι καλό πρέπει να περιμένουμε, ίσως στα αποτελέσματα χρήσης 2019 (το πιθανότερον). Με book value στα 1,2000 ευρώ και με κύκλο εργασιών στα 30 εκατ. ευρώ αποτιμάται σε… 6,5 εκατ. ευρώ. Και η κάθε τυχάρπαστη στα 30 και 40 εκατ., ή στα 15 και 20 εκατ. Ό,τι πουν τα παιδιά. Η θετική έκπληξη που όμως μπορεί να γίνει… εκπληκτικότερη.

ΣΠΙ: Για τα δικά της κυβικά και δεδομένα, μπράβο τους…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Η κα Ελένη δεν έχει τελειώσει τις πωλήσεις της, έτσι φαίνεται…