Στην κορυφή της Ευρώπης οι «κυρίες των αιθέρων»

Ελληνική υπόθεση ήταν ο τελικός του άλματος επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο περνώντας τα 4,85 μ., υπερασπιζόμενη με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ, ενώ το αργυρό μετάλλιο πανηγύρισε η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,80μ.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ, ενώ η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό, η Ελένη Πόλακ, αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, καθώς δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,30 μέτρα.

Απολαυστικές οι Kατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου εξουδετέρωσαν όλες τις αντιπάλους τους και κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα, στον τελικό του επι κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο.

Η Στεφανίδη δεν είχε αντίπαλο και απέδειξε ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο άθλημα τα τελευταία χρόνια! Μπήκε τελευταία στον αγώνα και ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 4.65, ενώ μετά πέρασε το 4.75 και το 4.80 και το 4.85 με την τρίτη, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων!

Είναι το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την αθλήτρια του Α.Ο Φιλοθέης, από το 2016 και μετά. Χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Παγκόσμιο του Λονδίνου το 2017 και τώρα στο Βερολίνο.

2η θέση και ασημένιο μετάλλιο με 4.80 για τη Νικόλ Κυριακοπούλου που πέρασε με την πρώτη τα 4.45, με την δεύτερη τα 4.55 και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4.65, τα 4.70 και τα 4.75 κάνοντας ατομικό ρεκόρ για φέτος! Δεν σταμάτησε εκεί, όμως, καθώς πέρασε με την δεύτερη το 4.80!

Print Friendly, PDF & Email