Ελληνες αρχαιολόγοι στο Βρετανικό Μουσείο – άθλιες οι συνθήκες που επικρατούν

Ελληνες αρχαιολόγοι στο Βρετανικό Μουσείο

Στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Βρετανικό Μουσείο (φωτογραφία) και ειδικά στους χώρους όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρθηκε τις προάλλες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

  • Αλλωστε στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους χώρους όπου εκτίθενται τα Γλυπτά φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει μούχλα, αλλά ακόμα και αράχνες.

Η υπουργός Πολιτισμού, όμως, δεν στάθηκε μόνο στις φωτογραφίες και στις προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων που επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο.

  • Αλλά, όπως μαθαίνω, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει δύο έλληνες αρχαιολόγους για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και να ετοιμάσουν πόρισμα.

Οχι, δεν θα μείνει ένα πόρισμα στα χαρτιά, αλλά με αυτό θα κλιμακωθούν οι προσπάθειες για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών.

***

Χορηγός για την Ακρόπολη

Πολλά ειπώθηκαν για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης. Ο οποίος χαλάει συνεχώς και εκθέτει ολόκληρη τη χώρα στα μάτια των τουριστών.

Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι εγκαθίσταται καινούργιος, ολοκαίνουργιος, αφού βρέθηκε χορηγός που θα καταβάλει όλο το τίμημα.

Στην πραγματικότητα βρέθηκαν τρεις χορηγοί, τόση προθυμία έδειξαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, και έτσι θα αντικατασταθεί και ο φωτισμός στον Ιερό Βράχο, και θα απομακρυνθούν και τα επικίνδυνα καλώδια.

O BHMAτοδότης