Ελλειμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνεται στον ΕΦΚΑ

  • Ελλειμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνεται στον ΕΦΚΑ εξαιτίας αυξημένων δαπανών. Ποιες δαπάνες ακριβώς κανείς δεν εξηγεί. Δαπάνες…

    Δεν λέω ούτε και υπαινίσσομαι ότι κάποιοι τα έκλεψαν, ότι τα τσέπωσαν. Οχι. Κάπου θα πήγαν, ενδεχομένως για να καλύψουν άλλες ή παραπλήσιες ανάγκες της κυβέρνησης. Μέρος του κρατικού μηχανισμού που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση δεν είναι, άλλωστε, ο ΕΦΚΑ; Είναι ένα από τα εργαλεία που περιέχει η τσάντα. Την ανοίγει ο μάστορας, τα εξετάζει, βρίσκει εκείνο που χρειάζεται και αυτό ήταν. Δεν χάθηκαν τα λεφτά, όχι μην ανησυχείτε. Κάπου θα τα διέθεσαν, κάπου καλά, για «τους πολλούς», και τώρα, μέσα στην τούρλα της προεκλογικής περιόδου, δεν το έχουν πρόχειρο. Ε, δεν χάθηκε και ο κόσμος!

    Βλέπουμε, λοιπόν, γιατί η Αριστερά θέλει αποκλειστικά κρατικό το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τσιρίζει για τον Πινοσέτ, όποτε ακούει για συμμετοχή και ιδιωτικής ασφάλισης στο σύστημα.

  • Δεν είναι, επομένως, μόνον η κοινή λογική και η αντίληψη του κοινού συμφέροντος που υποστηρίζουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μεικτό σύστημα ασφάλισης, όπως παντού στον προηγμένο κόσμο πλέον.
  • Είναι και θέμα περισσότερης ελευθερίας, που είναι εξίσου σοβαρό. Ελευθερίας από μια κυβέρνηση, που, όπως κάθε αριστερή κυβέρνηση παντού στον κόσμο, επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της στη ζωή των ατόμων, επειδή μόνον έτσι μπορεί να έχουν λόγο ύπαρξης οι αποτυχημένες ιδέες της.

    Εχει δίκιο ο βουλευτής Σιμορέλης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει ότι «το ματσάκι δεν έχει τελειώσει ακόμη» (σκληρό αγόρι!). Δεν έχει τελειώσει μέχρι να ηττηθεί οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου. Οτι χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μεταφορά για το ματσάκι, μας θυμίζει έναν ακόμη λόγο για τον οποίο πρέπει να φύγουν: η δημοκρατία είναι, γι’ αυτούς, ένα ακόμη ματσάκι, που δίνεται σε κάποιο αμφιθέατρο, όχι σε γήπεδο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Print Friendly, PDF & Email