Ελλάκτωρ: Συμφωνία Reggenborgh και Καλλιτσάντση – Οι διοικητικές αλλαγές που έρχονται

Οι Ολλανδοί της Reggenborgh εξασφάλισαν τις κατάλληλες μετοχικές ισορροπίες και αποκτούν ρόλο στρατηγικού μετόχου στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μετά απο σκληρές διαπραγματεύσης με την πλευρά Καλλιτσάντση κατέληξαν σε συμφωνία για την επόμενη ημέρα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή μετάβαση όσον αφορά το διοικητικό σκέλος με έναν κύκλο αλλαγών που θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση, αλλά θα ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προβλέπει όμως και άμεσες επιχειρηματικές κινήσεις για την ενίσχυση του ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Οι Ολλανδοί αλλάζουν το πρόσωπο του Ελλάκτωρα

Η επισημοποίηση της συμφωνίας Reggenborgh – αδελφών Καλιτσάντση αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η συμφωνία φέρνει και μετοχικές αναδιαρθρώσεις καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αποχώρηση του αμερικανικού fund Farallon που είχε ενεργήσει ως δανειστής στους αδελφούς Καλιτσάντση.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η επόμενη μέρα και τα σχέδια των Ολλανδών

Το Reggenborgh Invest που σήμερα ελέγχει άμεσα το 5,43% του ομίλου, ενώ έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) για το 12,54% που ανήκει στον Λ. Μπόμπολα, φέρεται να αποκτά ποσοστό της τάξης του 30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Διαβάστε επίσης: Henry Holterman: Το νέο αφεντικό της Ελλάκτωρ