ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ποιά είναι η σχέση του «ανεξάρτητου» κ. Τούμπουρου με την Reggeborgh

Συνέταιρος της Reggeborgh  σε πολλές  ολλανδικές εταιρείες o «ανεξάρτητος» Κ. Τούμπουρος.

Ο προτεινόμενος ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλακτωρ, Κ. Τούμπουρος είναι μέτοχος με 60% και μέλος ΔΣ στην εταιρεία «Τούμπουρος Αποκλειστική Διαχείριση Κατασκευές Υπηρεσίες ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «TOUMPOUROS ΤΕΜCΟ ΑΤΕ», (Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 147677901000). Δεύτερος μέτοχος με 10% είναι ο αδερφός του Νικόλαος Τούμπουρος, το υπόλοιπο 30% μετοχών στην «TOUMPOUROS ΤΕΜCΟ ΑΤΕ», ανήκει στην ολλανδική «Orbys Greece B.V.» συμφερόντων Reggeborgh!

 

Ο «ανεξάρτητος» κ. Τούμπουρος στην πραγματικότητα είναι συνέταιρος της  Reggeborgh και του Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Χόλτερμαν.  Και μόνον το γεγονός ότι προτείνεται ως ανεξάρτητος ενώ συνδέεται άμεσα με την ολλανδική εταιρεία που τον προτείνει, προφανώς γνωρίζοντας την αλήθεια, τον καθιστά ύποπτο για πολλά αδικήματα στην περιοχή της χρηματιστηριακής απάτης.

Φαίνεται όμως ότι ο συνεταιρισμός αυτός δεν αφορούσε μόνον μία εταιρεία καθώς από τα επίσημα αρχεία εταιρειών  ολλανδικών υπηρεσιών αποκαλύπτεται ότι ο όμιλος Reggeborgh έχει συστήσει σειρά εταιρειών με την επωνυμία Orbys Athens I, II, III κλπ, καθώς και την Orbys Holten, εταιρείες που δραστηριοποιούνται με συνέταιρο τον κ. Τούμπουρο στον τομέα των κατασκευών κυρίως συγκροτημάτων κατοικιών και ξενοδοχείων.

 

 

Στον «όμιλο Orbys» διαχειριστής του οποίων εμφανίζεται ο κ. Χόλτερμαν, διευθύνων σύμβουλος της Reggeborgh, ανήκουν κι άλλες εταιρείες με τις επωνυμίες Kassiopi BV, Avlaki I BV, Avlaki II BV κλπ. Οι εταιρείες αυτές αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα και τα πωλούν στην ΤΕΡΝΑ, με την οποία υποτίθεται ότι δεν… σχετίζονται! Συνολικός τζίρος περίπου 250 εκατ. ευρώ.

 

Οι δουλειές μάλιστα πήγαιναν τόσο καλά που το 2019, οι εταιρείες αυτές αγοράστηκαν από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Οικονομικές καταστάσεις 31.12.2019 σελ. 172)

Αποκαλύπτεται πλέον ότι ο κ. Τούμπουρος όχι μόνον δεν είναι ανεξάρτητος αλλά επιπλέον προκύπτει ότι η ανταγωνιστική της Ελλάκτωρ μεγάλη κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνδέεται στενά με την ολλανδική  Reggeborgh εξυπηρετώντας πλήρως τα επιχειρηματικά  σχέδια της Ολλανδικής εταιρείας που είναι ο βασικός μέτοχος της.

Βέβαια ο κ. Τούμπουρος εμφανίζεται εκτός από δραστήριος επιχειρηματίας και στενός φίλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, καθώς η εταιρεία του έκανε την ανακαίνιση της θερινής κατοικίας που ενοικίασε στα Λεγραινά.