ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Γιατί καθυστερεί η μεταβίβαση στους Ολλανδούς

Λήγει σήμερα η άτυπη προθεσμία για την ολοκλήρωση μιας συνεννόησης με τους αδελφούς Καλλιτσάντση και δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει “λευκός καπνός” καθώς τα εμπόδια που συναντούν οι Ολλανδοί της Reggenborgh είναι πολλά.

Ενα από αυτά είναι το τίμημα που ζητά το αμερικανικό fund της Farallon καθώς η σημερινή αξία της μετοχής δεν τους ικανοποιεί και είναι δυσαρεστημένοι καθώς η διοίκηση Kαλλιτσάντση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των fundς, που τοποθετήθηκαν πριν δύο χρόνια, προσβλέποντας σε υπεραξίες από την ανοδική πορεία του ομίλου που υποσχόταν η τότε διοίκηση.

Εχουν μεσολαβήσει λιγότερα από τρία χρόνια από την ημέρα που η πρωτοβουλία Change4Ellaktor κέρδιζε τη μάχη για τον έλεγχο του ισχυρού ομίλου, αλλά κατέληξε να χάσει την πόλεμο για την εξύγιανσή του.

Τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου επιτείνονταν ημέρα με την ημέρα με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί σημαντικές οφειλές σε προμηθευτές, ενώ η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για χρηματοδοτική ένεση δεν είχε αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Οι Ολλανδοί αλλάζουν το πρόσωπο του Ελλάκτωρα

Οι καλά γνωρίζοντες πάντως τονίζουν πως οι διοικητικές αλλαγές θα είναι εκ βάθρων ενώ θα δρομολογηθούν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει και την πιθανή αύξηση κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ύψους 30-40 εκατ. ευρώ.
Το νέο είναι οτι η θέση του Πρόεδρου έχει κλείσει και το πρόσωπο αυτό αποτελεί έμπιστο άνθρωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έχει διατελέσει σύμβουλος του σε οικονομικά θέματα.