ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενα call option με ερωτηματικά

H Ελλάκτωρ ως εταιρεiα έχει χρέη τα οποία ξεπερνουν τα 1.5 δισ. Ποιοι οι λόγοι λοιπόν που Ολλανδοί αυξάνουν τη συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ; Μήπως θέλουν τον έλεγχο της Ελλάκτωρ για συγκεκριμένο σκοπό; Και γιατί πανηγυρίζουν στην εταιρεία;

Ποιος όμως είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί η κίνηση αυτή θα ανοίξει την χρηματοδότηση απο τις τράπεζες;

Εσφαλμένα κάποιοι μιλάνε για αγορά, έχουν λόγους που θέλουν να το εμφανίσουν έτσι;

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το μόνο που πήραν οι Ολλανδοί είναι ενα call option για να αγοράσουν ΙΣΩΣ στο μελλον.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι οριστική συμφωνία δεν υπάρχει. Άλλο πράγμα είναι τα call options και άλλο η εξαγορά των μετοχών μίας εταιρίας.

Από τι θα εξαρτηθεί αυτό; Aπο τη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες; Τι θα συμβεί αν οι τράπεζες δεν ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης; Θα παραμείνει το ενδιαφέρον των Ολλανδών;

Φαντάζομαι ότι και στις τράπεζες γνωρίζουν το call option και το ρίσκο… γιατί στην πραγματικότητα έχουν μόνο μια υπόσχεση.

Τέλος τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εσχάτως για συγχώνευση με άλλη κατασκευαστική, ξεχάστε τις, εδώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει τον τελευταίο λόγο.

Ο μόνος κερδισμένος σε όλο αυτό το παιχνίδι είναι ο Μπόμπολας από την αύξηση της μετοχής.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να ρωτήσει και επίσημα τον ίδιο τον κ. Μπόμπολα για τις προθέσεις του, και να βγει επίσημη ανακοίνωση απο τον ίδιο ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Για τους φίλους μικρομετόχους… καλοφάγωτα!!!!