Ελλάκτωρ: Απερρίφθη μία ακόμη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Greenhill

Απερρίφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε αιτηθεί η πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου- Γ. Καυμενάκη (Greenhill) κατά των αποφάσεων της Γ.Σ. της Ελλάκτωρ της 22ας Ιουνίου.

Η Greenhill Investments ζητούσε η ακύρωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης στις 22 Ιουνίου. Όπως είχε ανακοινωθεί από την Ελλάκτωρ, η Greenhill είχε καταθέσει την Τετάρτη 21.07.2021 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

«Η εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στις 3 Αυγούστου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απερρίφθησαν.

Πρόκειται για την τρίτη αίτηση – για διαφορετικές αιτιολογίες η καθεμία – της Greenhill που απορρίπτεται το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της αγωγής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύμε επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγράφοντας υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. Ευρώ. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το μεσημέρι σε σχέση με την κατανομή των αδιαθέτων ενώ μεθαύριο Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το τυπικό της υπόθεσης.