Ελλάκτωρ: Αναβάλλεται για τις 27 Ιανουαρίου η γενική συνέλευση των μετόχων

Για τις 27 Ιανουαρίου αναβάλλεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων  της Ελλάκτωρ.

Tην αναβολή της συνέλευσης για 20 μέρες (για τις 27 Ιανουαρίου) ζήτησε η Invesco η κοινή εταιρεία των δύο εφοπλιστών, αλλά και η Pemaonaro Limited, των Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση.

Νωρίτερα,  πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ κ. Γιώργος Προβόπουλος επικαλέστηκε τις ιδιαιτερότητες της γ.σ αλλά και το αίτημα  ανάκλησης του Δ.Σ της εταιρείας από την  Ολλανδική εταιρεία και τους μετόχους  μειοψηφίας και  ζήτησε να μην συμμετάσχει ως Πρόεδρος της Γ.Σ, προτείνοντας ως οριστικό πρόεδρο της συνέλευσης τον κ. Νικόλα Μπιμπλή και γραμματέα τον κ. Νικόλαο Ξενογιάννη, τους οποίους σημειωτέον έχει προτείνει και η Reggeborgh Invest.

Έτσι για τις 27 Ιανουαρίου μεταφέρεται η συζήτηση για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δηλαδή η μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 212 εκ. ευρώ, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και  δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, η ανάκληση των μελών και η εκλογή νέου  ΔΣ καθώς επίσης και η ανάκληση του συνόλου των μελών της επιτροπής ελέγχου και η εκλογή νέων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η Invesco Finance SA των κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκου ελέγχει το 5% της Ελλάκτωρ και έχει συμφωνήσει, μέχρι το αργότερο στις 12 Ιανουαρίου, την εξαγορά του 18,3346%, ποσοστό που σήμερα ανήκει στην Pemaonaro Limited, των Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση. Συνολικά φθάνουν περίπου στο 23,3% χωρίς τις τυχόν συμμαχίες που έχουν συνάψει με άλλους μετόχους.

Η Reggerbogh Invest ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου και διαθέτει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του 12,5% που ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα.