Ελένη Τουλουπάκη: Η Χανιώτισσα εισαγγελέας με τις γερές πλάτες…

Ελένη Τουλουπάκη: Η Χανιώτισσα εισαγγελέας με τις γερές πλάτες…

  • Με δεκάδες δικονομικές, πειθαρχικές και ποινικές παραβάσεις, η εισαγγελέας Διαφθοράς προστατεύεται από ένα αόρατο πέπλο, που έχει υφανθεί –όπως τεκμαίρεται– από Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη. Σκληρές εκφράσεις Βενιζέλου για Πλειώτα και όχι μόνο…

«Εγώ απορώ με την αδράνεια του Αρείου Πάγου. Θα έπρεπε ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας και σε κάθε περίπτωση ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να έχουν ανακαλέσει τις εγκριτικές πράξεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε σχέση με το χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως δημοσίου συμφέροντος».

……

Και μόνο τα δύο παραπάνω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΚΑΪ είναι αρκετά για να φανερώσουν τις παραλείψεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, που μέχρι σήμερα παρακολουθεί ως θεατής τα γεγονότα, χωρίς να παρεμβαίνει σε ενέργειες και συμπεριφορές που πλήττουν καίρια τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Σε δεκάδες δικονομικές παραβάσεις της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σε πειθαρχικές αλλά και ποινικώς ελεγκτέες συμπεριφορές της, οι «κεφαλές» της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός, Δημήτρης Κράνης, και ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλειώτας, «κλείνουν» κυριολεκτικά τα μάτια, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη μερίδα του νομικού και δικαστικού χώρου να αναρωτιέται ποιοι και πόσο ψηλά είναι εκείνοι που εμπλέκονται στο  «παιγνίδι» συγκάλυψης που παίζεται στην έρευνα για τη σκευωρία πλέον στην υπόθεση Novartis, και παρέχει ανεξήγητα υψηλή προστασία στην εισαγγελέα Διαφθοράς.

Το πέπλο προστασίας της κας Τουλουπάκη

 Την προηγούμενη πενταετία επί ΣΥΡΙΖΑ αρκούσε ένας υψηλόβαθμος δικαστικός να τοποθετηθεί σε κάποιο  θέμα, εκφράζοντας την αντίθετη με το κυβερνών κόμμα άποψή του, να βήξει, ή ακόμη και να… «αεριστεί», για να παρέμβει άμεσα η γνωστή ομάδα των υπουργών Παρασκευόπουλου και Κοντονή, των δικαστικών Βασιλικής Θάνου και Ξένης Δημητρίου και άλλων «εκλεκτών» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διωχθεί ο «αντιρρησίας» πειθαρχικά και πολλές φορές ποινικά.

Πειθαρχικές διώξεις μεγάλης έκτασης υπέστησαν στην πορεία τους ο αντεισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας ΑΠ Ευτέρπη Κοτζαμάνη, και αρκετοί άλλοι δικαστικοί που δεν δήλωσαν «συμπαραστάτες» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι «αστοχίες» της κας Τουλουπάκη

 Από το 2017 που η κα Τουλουπάκη επελέγη –χωρίς να διαθέτει τις προϋποθέσεις– ως εισαγγελέας Διαφθοράς, είναι σπάνιο γεγονός κάποια από τις ενέργειές της να συμπλέει με τη νομιμότητα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

#Επελέγη παρανόμως στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς.

#Επανεξελέγη επίσης παρανόμως στην ίδια θέση, τον Απρίλιο του 2019.

#Κατήργησε τη διάταξη του νόμου για «αμελλητί» διαβίβαση φακέλων στη Βουλή, όταν εμπλέκεται όνομα πολιτικού.

#Συμμετείχε στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, καθιστώντας άκυρο το περιεχόμενό τους.

#«Έχρισε» τους «κουκουλοφόρους» ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ενώ είχαν οικονομικό όφελος, και πρόσφατα δήλωσε ότι δεν γνώριζε το αμερικανικό δίκαιο(!!!).

#Προσπαθούσε να επιβάλει στις ερευνητικές διαδικασίες το δόγμα  Παπαγγελόπουλου«κάντε τις διώξεις και αφήστε την υπόθεση τους ανακριτές», αλλά εμποδίστηκε από τον επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γιάννη Αγγελή.

#«Εκβίαζε» τον μάρτυρα Μανιαδάκη να καταθέσει ψευδώς ότι είχε χρηματίσει πολιτικούς, και όταν εκείνος αρνήθηκε, τον κατέστησε κατηγορούμενο, αφαιρώντας του τον μανδύα προστασίας που εκείνη παρανόμως του είχε χορηγήσει.

#«Κατήγγειλε», μετά από ένα χρόνο και χωρίς καμία απόδειξη, ότι της είχε πει προφορικά(!!!) ο Μανιαδάκης ότι εκφοβιζόταν από τον Γιάννη Στουρνάρα σε χρονικό διάστημα που όμως ο μάρτυρας βρισκόταν εκτός Ελλάδας(!!!).

#Καθυστερούσε τις αρχειοθετήσεις των πολιτικών προσώπων, παίζοντας το παιγνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργώντας ως να ήταν μέλος της ομάδας κρούσης του…

Άβουλοι, αδιάφοροι, μοιραίοι…

Σε όλες τις παραπάνω προαναφερθείσες παραβάσεις κάθε κανόνα που διέπει τις εισαγγελικές έρευνες και συμπεριφορές, η σημερινή ηγεσία της Δικαιοσύνης λάμπει διά της απουσίας της…

Γιατί, άραγε;

Στα πολιτικά και δικαστικά πηγαδάκια ευρέως κυκλοφορεί η φήμη ότι η κα Τουλουπάκη χαίρει υψηλής προστασίας από συγκεκριμένη μερίδα του κυβερνώντος κόμματος.

Εβδομαδιαία εφημερίδα έκανε λόγο για προστασία της εισαγγελέως από το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω «κουμπαριάς» του αδελφού της με την οικογένεια Μητσοτάκη, αφού ο αείμνηστος επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν νονός του.

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο site «mikrometoxos.gr» ο δημοσιογράφος Λακόπουλος μας ενημερώνει –προφανώς για να το εμπεδώσουμε εμείς και κάποιοι άλλοι που δεν συμφωνούν με τα πεπραγμένα της κας Τουλουπάκη– ότι «η Χανιώτισσα εισαγγελέας με το τσαγανό, στα παιδικά της χρόνια έπαιζε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο πατέρας της ήταν κομματάρχης του αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…».

Ανεξάρτητα αν το προηγούμενο βράδυ ο δημοσιογράφος είχε κοιμηθεί με «anoixtoparathyro», με αποτέλεσμα να κρυώσει και να ανεβάσει πυρετό –αφού όπως υποστηρίζει στην ανάρτησή του η κα Τουλουπάκη πρέπει να αναγνωριστεί ως οσιομάρτυρας για τις μέχρι σήμερα ενέργειές της στην υπόθεση Novartis(!!!)– το μήνυμα που προσπαθούσε να περάσει προς κάθε κατεύθυνση  ήταν της μορφής «Προσέξτε, ενδιαφέρεται ο Κυριάκος για την Κυρα-Φρόσω».

ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο προσωνύμιο της κας Τουλουπάκη στους δικαστικούς κύκλους είναι «Κυρα-Φρόσω», της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου «η Σαμπρίνα», του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «ο Καμπούρης», του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου «ο Γόβας», της Ξένης Δημητρίου «η Ταξιδιάρα», της Βασιλικής Θάνου «η Άμισθη», του εισαγγελέα Ντζούρα «ο Νεκροθάφτης», όπως και διάφορα άλλα προσωνύμια που χρησιμοποιούν οι δικαστικοί λειτουργοί σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Προφανώς, ακόμη και στα «αυστηρά» κτίρια των δικαστηρίων, υπάρχουν εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης που έχουν χιούμορ…

Όλα τα παραπάνω για «γραμμή» της ΝΔ, ώστε να πέσει στα μαλακά η κα Τουλουπάκη, φαντάζουν εξωπραγματικά.

Αλίμονο αν υψηλόβαθμοι νεοδημοκράτες έδιναν άφεση αμαρτιών σε ενέργειες που ενδεχομένως –αν η σκευωρία της Novartis είχε αποτέλεσμα– να είχαν στερήσει στην παράταξη την εκλογική νίκη του περασμένου Ιουλίου και να είχαν αφήσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανεξήγητη αδράνεια

Εκείνο όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι η ανεξήγητη αδράνεια των εκπροσώπων του Κράτους και της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσιάρας, ιατρός στο επάγγελμα –είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης από το 1821 και μετέπειτα που δεν είναι νομικός– αρκείται στο να παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει, σε όλες αυτές τις πολύμορφες παρεκτροπές της κας Τουλουπάκη, τις οποίες είχε την υποχρέωση να ερευνήσει και να διαπιστώσει εάν συμβαδίζουν με τους δικονομικούς κανόνες της έρευνας και βεβαίως με τη νομιμότητα.

Και το ερώτημα που πλανάται είναι εάν η συνειδητή αυτή απραξία του πηγάζει από άγνοια των δικονομικών κανόνων, αν αποτελεί «γραμμή» της κυβέρνησης, ή αν έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του ο ιατρός κύριος υπουργός…

Βεβαίως, άγνοια των δικονομικών κανόνων με υφυπουργό έναν αρεοπαγίτη, τον κ. Κράνη, δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί…

Κατά συνέπεια, εάν ισχύει η προαναφερθείσα άποψη περί «γραμμής», το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος καθοδηγεί και υποχρεώνει τον υπουργό να βαδίζει σύμφωνα με την κατεύθυνση της ήδη χαραχθείσης πορείας.

Όσον αφορά τον κ. Πλειώτα, η απουσία του σε κάθε επεισόδιο της σκευωρία Novartis είναι εκκωφαντική.

Ως ανεξάρτητος δικαστής, όφειλε να έχει παρέμβει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του μόνο τη γραμμή του νόμου, και όχι «γραμμές», «κύκλους» και «τετράγωνα» κυβερνητικών ή μη φορέων.

Παραμένοντας αδρανής και απλός παρατηρητής των γεγονότων που καθημερινά εξελίσσονται στην υπόθεση Novartis, υποχρέωσε έναν κολοσσό της Νομικής, που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος, να του υποδείξει δημόσια, από το βήμα του Δελτίου Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πώς πρέπει να βαδίσει…

Η πολύ καλή γνώμη του δικαστικού και όχι μόνο κόσμου για το πρόσωπό του πρέπει τώρα που βρίσκεται στην κορυφή της Δικαιοσύνης να διατηρηθεί και να επαυξηθεί.

Δεν πιστεύουμε ότι επιθυμεί να ακολουθήσει τον κατήφορο της κας Βασιλικής Θάνου ή της κας Ξένης Δημητρίου.

Γι’ αυτό, καλό είναι να θυμάται τη διαχρονική ρήση ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»…