Ελάτε στην Ελλάδα να κερδίσετε χρήματα

Ελάτε στην Ελλάδα να κερδίσετε χρήματα

  • Το σύνθημα «ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε» το πήρε ο Αδωνις Γεωργιάδης και το αναβάθμισε σε «ελάτε στην Ελλάδα για να κερδίσετε χρήματα. Greece is back»

O BHMAτοδότης

Το σύνθημα «ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε» το πήρε ο Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία) και το αναβάθμισε σε «ελάτε στην Ελλάδα για να κερδίσετε χρήματα. Greece is back».

Το είπε στην Ουάσιγκτον σε αμερικανούς επενδυτές στη διάρκεια ενός οικονομικού συνεδρίου. Και ήταν εκεί εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών οίκων, γερουσιαστές, βουλευτές, ελληνοαμερικανοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Η ελληνική κυβέρνηση, είπε στους Αμερικανούς ο Αδωνις, εφαρμόζει πλέον φιλοεπενδυτική πολιτική που είναι για τους επενδυτές κερδοφόρα.

***

Η παρουσία του κ. Ρος στην εκδήλωση έδωσε νέα ώθηση στις ελληνοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις και ο Αδωνις αξιοποίησε την ευκαιρία ζητώντας του την απαλλαγή από τους δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ στα ροδάκινα. Πάντως ο κ. Ρος είπε ότι τα πράγματα στο Ελληνικό εξελίσσονται γρηγορότερα με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, κάνοντας παράλληλα κριτική (για καθυστερήσεις) στην προηγούμενη διακυβέρνηση.

  • Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος είπε στους Αμερικανούς «ελάτε στην Ελλάδα και θα σας οδηγήσω από το χέρι σ’ αυτόν τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για τις επενδύσεις»,θέλοντας να δείξει πως το πρόβλημα της γραφειοκρατίας που αναχαίτιζε τις επενδύσεις στην Ελλάδα έχει αντιμετωπιστεί.