ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Που μπορεί να οδηγηθεί η κερδοφορία της στη διετία 2021 -2022;  

Που μπορεί να οδηγηθεί η κερδοφορία της ΕΛΑΣΤΡΟΝ στη διετία 2021 -2022;  

Η εταιρεία  ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ (ΕΛΣΤΡ)  με περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας στο χώρο του χάλυβα αποτελεί τον κύριο επεξεργαστή και μεταπωλητή προϊόντων χάλυβα και θερμομονωτικών πάνελ κατέχοντας  ισχυρή θέση στην αγορά των χαλυβουργικών προϊόντων, ειδών σιδήρου και μεταλλικών υλικών δόμησης με ισχυρές διεθνείς και μακροχρόνιες εγχώριες συνεργασίες.

  • Ο όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ μπορεί να  παρουσίασε μέσα στην πανδημική κρίση του 2020 μικρή μείωση κατά 6.6% στις ετήσιες πωλήσεις κλείνοντας στα 104 εκατ. ευρώ έναντι 111,4 εκατ. ευρώ του 2019 αλλά εμφάνισε συγχρόνως και ραγδαία αύξηση κατά 71% στα EBITDA φτάνοντας τα 6 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ,  γυρνώντας έτσι τα αποτελέσματα μετά φόρων σε κέρδη 1,743 εκατ. ευρώ από ζημιές -1,994 εκατ. ευρώ το 2019.

Δηλαδή, αν σε μια χρονιά που σχεδόν είχαν παγώσει οι περισσότερες οικοδομικές δραστηριότητες τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν τόσο δυναμικά, που μπορεί να οδηγηθεί η κερδοφορία της ΕΛΑΣΤΡΟΝ στη διετία 2021 -2022;

  • Σε ένα χρονικό διάστημα, όπου η οικοδομική δραστηριότητα είναι πολύ πιθανό να φτάσει σε σημείο βρασμού με το προ των πυλών Ταμείο Ανάκαμψης, το Ελληνικό, τα σχεδιαζόμενα μεγάλα έργα υποδομής, το μπαράζ των πράσινων επενδύσεων και το «φως» στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Αφήστε, που λόγω της ζήτησης  η τιμή του χάλυβα καλπάζει διεθνώς ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το μεικτό περιθώριο κέρδους της.


Ήδη, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή της ΕΛΑΣΤΡΟΝ  κ. Βασίλειου Μάνεση υπάρχει μια σημαντική βελτίωση πωλήσεων και μικτού κέρδους συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του  2020, ενώ με τα έως σήμερα δεδομένα οι προοπτικές για το 2021 είναι ιδιαίτερα θετικές.

  • Αυτή τη στιγμή η ΕΛΑΣΤΡΟΝ αποτιμάται  χρηματιστηριακά στα 37,7 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα, που η καθαρή θέση του ομίλου βρίσκεται στα 65,9 εκατ. ευρώ ή book value  3,58 ευρώ έχοντας όπως άλλωστε και οι περισσότερες παρεμφερείς υγιείς διεθνείς αναπτυσσόμενες εταιρείες με έναν καθαρό δανεισμό περί τα 32 εκατ. ευρώ.

Διαγραμματικά η μετοχή έχει βρει το ισχυρό επιβεβαιωμένο πεδίο στήριξης στα 2,0000  ευρώ ανοίγοντας ένα σημαντικό ανοδικό περιθώριο προς την περιοχή αντίστασης των 2,70 ευρώ. Περιοχή η οποία έχει τεθεί και ως μεσομακροπρόθεσμος στόχος από την ανοδική τμήση των δίδυμων δεξαμενών ρευστοποιήσεων της τελευταίας δεκαετίας.