ΕΛ.ΑΣ.: Αίτημα για απαγόρευση μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη οπαδών της Μαρσέιγ

Έγγραφο αίτημα κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απαγορευτεί η οργανωμένη και η μεμονωμένη μετακίνηση  φιλάθλων της Μαρσέιγ εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στις 14 Απριλίυ. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του UEFA Europa Conference League είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti. Στην παρέμβασή του ο υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη.