Εκτός ορίων η τουρκική προκλητικότητα – «Δεν αστειεύομαι» λέει ο Ερντογάν

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας σε ομιλία του με αφορμή την άσκηση «Efes 2022» στα παράλια της Σμύρνης, κάνοντας λόγο για «νέα» Μικρασιατική Καταστροφή».

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και να ενεργήσει σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι. Αν πει κάτι το έθνος, αυτό δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Είναι σαφές ότι τέτοια ζητήματα δεν σηκώνουν αστεία. Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για αυτό ενώπιον της Ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά ο Εργοντάν, στρεφόμενος παράλληλα εκ νέου κατά του πρωθυπουργού: «Οι “αποβάσεις” του κ. Μητσοτάκη σε αυτά τα νησιά είναι μάλλον τουριστικές».

Και ο Τουρκός πρόεδρος συνέχισε: «Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έδειξε ότι η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κρέμονται από μία κλωστή. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θίγονται. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να εμφανιστούν στην επικαιρότητα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας διατύπωσε μια άνευ προηγουμένου απειλή μέσω Twitter. «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγραψε συγκεκριμένα.