ΕΚΤΑΚΤΟ: Ζητήθηκε η παραίτηση της Διοίκησης της ATTICA BANK;

Η παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της Attica Bank μαθαίνουμε πως ζητήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Η αποτυχία της διοίκησης Πανταλάκη στην ΑΜΚ της τράπεζας έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και έχει δρομολογήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό της μη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της διοίκησης το γεγονός ότι στην αύξηση της ΑΜΚ πήραν μέρος μόνο δύο από τους παλαιούς μετόχους,  ο ΕΦΚΑ και το ΤΜΔΕΔΕ καλύπτοντας περίπου 89,98 εκατ ευρώ σε σύνολο αύξησης 197,97 εκατ ευρώ κάτι που έδειχνε πως η αγορά δεν πίστευε στην επιτυχία της αύξησης.

Επίσης στη διοίκηση χρεώνουν και τα υπέρογκα έξοδα που έγιναν για τα road shows της ΑΜΚ τα οποία χαρακτηρίζονται αποτυχημένα, αφού οι επενδυτές δεν πείστηκαν από τα στοιχεία που τους παρουσιάστηκαν και δεν έδειξαν ενδιαφέρον.

Μερίδιο ευθύνης βέβαια έχει και ο πρόεδρος της τράπεζας που ήταν επικεφαλής της αποστολής Παναγιώτης Ρουμελιώτης αν και πολλοί θεωρούν ότι είναι εγκλωβισμένος στις αποφάσεις Πανταλάκη.

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση είναι έντονα δυσαρεστημένη από τις τελευταίες εξελίξεις με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη να εμφανίζεται έξαλλος καθώς δεν είχε πλήρη εικόνα και ενημέρωση για την πορεία της ΑΜΚ και πιάστηκε απροετοίμαστος για την κακή εξέλιξη ως αρμόδιος υπουργός.

Αποτυχία Πανταλάκη η ΑΜΚ της Αttica Bank

 

Print Friendly, PDF & Email