Παραιτήθηκε o Παναγιώτης Ρουμελιώτης από την Attica Bank

Την παραίτησή του από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, αλλά και από μέλος του ΔΣ, υπέβαλε ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο κ. Ρουμελιώτης, παραιτήθηκε απο τη θέση του για να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ, βασικό μέτοχο της Attica Bank, που ζήτησε την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου

Τους λόγους για τους οποίους κατάθεσε την παραίτησή του, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι «για να διευκολύνω τον ΕΦΚΑ, βασικό μέτοχο της Attica Βank με ποσοστό περίπου 46%, ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, παραιτήθηκε από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ευχαριστώντας τα μέλη του για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία τους».

Όπως εγραφε νωρίτερα το mikrometoxos.gr

Ο βασικός μέτοχος της τράπεζας συγκάλεσε ΔΣ αύριο προτείνοντας σύγκληση ΓΣ με θέμα την εκλογή νέας διοίκησης

Την πρόθεση του ΕΦΚΑ να τον αποπέμψει απ’ την προεδρία της Attica Bank πρόλαβε σήμερα ο Π. Ρουμελιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτηση του απ’ τη θέση του Προέδρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρουμελιώτης επιθυμεί να παραμείνει στο ΔΣ ως μη εκτελεστικό μέλος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο ΕΦΚΑ, που είναι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, ζήτησε την σύγκληση του ΔΣ της τράπεζας αύριο με θέμα τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με θέμα τη συγκρότηση νέας διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ρουμελιώτη διαπιστώνοντας ότι ασκούσε ως μη όφειλε εκτελεστικά καθήκοντα. Στην απόφαση της ΤτΕ βάρυνε επίσης και το γεγονός του πρόσφατου ξυλοδαρμού του διευθύνοντος συμβούλου κ. Θ. Πανταλάκη απ’ τον κ. Ρουμελιώτη, πράξη με την οποία διασύρθηκε η τράπεζα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Print Friendly, PDF & Email