Έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι στο Μαξίμου για την πανδημία

Έκτακτη σύσκεψη για τις 13.30 προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Βασίλης Κικίλας εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί ολικό lockdown όπως του περασμένου Μαρτίου στην Αττική, προκείμενου να αναχαιτιστεί η πορεία της πανδημίας.

«Πάντα η επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό, όταν συνεδριάσει ξανά η επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Επί 11 μήνες δίνουμε μια άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό, το οποίο προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν, η δική μου εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ- και η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.