Έκτακτη είδηση: Απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Επτά άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας πειρατείας στο δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda στα ανοιχτά της βρετανικής νήσου Γουάιτ στα Στενά της Μάγχης.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά δίκτυα, το απόγευμα της Κυριακής στρατιωτικές και αστυνομικές βρετανικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν απόπειρα πειρατείας στο πλοίο Nave Andromeda, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για απειλές προς το πλήρωμα του πλοίου από λαθρεπιβάτες που επέβαιναν σε αυτό. Ελικόπτερα της ακτοφυλακής πετούσαν πάνω από το πλοίο, καθώς ακολούθησε μια πορεία ζιγκ-ζαγκ αρκετά μίλια πέρα από τις ανατολικές ακτές της νήσου Γουάιτ. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, οι επτά λαθρεπιβάτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο στη Νιγηρία και όταν το πλήρωμα ανακάλυψε την παρουσία τους, υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις κατά την προσπάθειά τους να τους κλειδώσουν σε καμπίνα.

Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Navios Maritime Acquisition Corp. ανέφερε ότι το πλοίο δεν καταλήφθηκε. Οι βρετανικές αρχές έθεσαν σε ισχύ ζώνη αποκλεισμού τριών μιλίων γύρω από το πετρελαιοφόρο.

Το Nave Andromeda απέπλευσε από το Λάγος της Νιγηρίας στις 6 Οκτωβρίου με προορισμό το Σαουθάμπτον, όπου επρόκειτο να ελλιμενιστεί την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο MarineTraffic.

Ο Mick Cash, γενικός γραμματέας της ναυτιλιακής ένωσης RMT, δήλωσε: «Καλούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει οποιαδήποτε ζημιά στο πλήρωμα ή σε οποιονδήποτε άλλον στο Nave Andromeda. Αυτό είναι ένα ανησυχητικό περιστατικό που δεν πρέπει να κλιμακωθεί ώστε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πληρώματος και την ασφάλεια στη θάλασσα σε μια εξαιρετικά σημαντική περιοχή για την εμπορική ναυτιλία».