Έκρηξη σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Σαουδική Αραβία – Πληροφορίες και για Έλληνα τραυματία

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στο νεκροταφείο για μη μουσουλμανους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την «Ημέρα Μνήμης».

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, κάποιος πέταξε χειροβομβίδα στο νεκροταφείο, όπου βρίσκονταν για την εκδήλωση Έλληνες, Γάλλοι, Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας 27χρονος Έλληνας αστυνομικός, που υπηρετεί στο προξενείο της Ελλάδας στην Τζέντα.

Σύμφωνα με το mag24.gr ο ίδιος ο πρέσβης ενημέρωσε την οικογένεια του αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε στο μηρό και θα χειρουργηθεί, αλλά σύμφωνα με τον πρέσβη δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Η ετήσια τελετή για τον εορτασμό του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, την οποία παρακολούθησαν αρκετά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ήταν ο στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί, η οποία τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στο μεταξύ, Γάλλος ανταποκριτής που εργάζεται για τη Le Figaro, είπε ότι μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε μέσα στο νεκροταφείο στη διάρκεια της τελετής και ότι μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας Έλληνας κι ένας Σαουδάραβας φρουρός.