Εκρήξεις σε τρεις επαρχίες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε τρεις επαρχίες της Ρωσίας που γειτονεύουν με την Ουκρανία, ενώ αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ πήρε φωτιά, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Όπως δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, αξιωματούχος της επαρχίας Μπέλγκοροντ, η πυρκαγιά στον χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών στο χωριό Στάραγια Νελίντοφκα κατασβέστηκε και δεν τραυματίστηκε κανείς άμαχος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι τοπικές Αρχές είχαν κατηγορήσει ουκρανικές δυνάμεις ότι είχαν επιτεθεί σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων με ελικόπτερα και άνοιξαν πυρ εναντίον διαφόρων χωριών.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ γειτονεύει με τις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Σούμι και Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Ο Ρομάν Σταρόβοιτ, αξιωματούχος στην επαρχία Κουρσκ, η οποία επίσης γειτονεύει με την Ουκρανία, δήλωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, που πιθανόν οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, στη Βορονέζ, πρωτεύουσα επαρχίας που γειτονεύει με την Ουκρανία ακούστηκαν δύο εκρήξεις, για τις οποίες διενεργείται έρευνα.