Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Καμπούλ – 15 νεκροί και 34 τραυματίες

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 34 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, το Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, όπως δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Αυτήκοος μάρτυρας που ζει στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις και στη συνέχεια πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Φωτογραφίες κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

«Είμαι μέσα στο νοσοκομείο, ακούσαμε μια ισχυρή έκρηξη στο ύψος του πρώτου φυλακίου ελέγχου του νοσοκομείου, ακούω επίσης πυροβολισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή από το νοσοκομείο. Μερικά λεπτά αργότερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια δεύτερη έκρηξη στον ίδιο τομέα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τους αξιωματούχους των Ταλιμπάν ούτε ανάληψη ευθύνης. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει κάνει πολλές επιθέσεις σε τζαμιά και άλλους στόχους, αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον Αύγουστο την Καμπούλ, είχε επιτεθεί το 2017 στο ίδιο νοσοκομείο και τότε είχε σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.