Εκλογικό θρίλερ στην Αλβανία μετά τη σύλληψη Μπελέρη

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζουν να μεταδίδονται τα αποτελέσματα από τις εκλογές στην Αλβανία, τα οποία δείχνουν ότι η εκλογική διαδικασία έχει αναδειχθεί σε θρίλερ μεταξύ του Μπελέρη και του Γκόρο.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φρέντι Μπελέρης παραμένει στις φυλακές των Τιράνων από την περασμένη Παρασκευή, οπότε συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγάλη. Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και από την κάλπη με τους δύο υποψηφίους να παίρνουν από 50% των ψήφων και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 62%. Η διαδικασία καταμέτρησης άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα του διευρυμένου δήμου μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χιμάρας.

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή
«Τώρα είναι η ώρα! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου! Κανείς να μη λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαΐου! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και τη συμπαράστασή σας! Όλοι μαζί για την αλλαγή! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!». Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Φρέντι Μπελέρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σύλληψης υποψήφιου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές. Μάλιστα, την Παρασκευή διεξήχθη κανονικά η προεκλογική συγκέντρωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς την παρουσία του, με τους ομιλητές να εκφράζουν την πεποίθηση πως ο υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Υποστηρικτές του Μπελέρη δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της νίκης του ενώ η κόρη του Ερμιόνη απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση.

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.