Εκλογή προεδρείου της Βουλής σήμερα Δευτέρα και εκ νέου διάλυσή της για την προκήρυξη εκλογών

Παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα η εκλογή του προεδρείου της Βουλής. Συγκεκριμένα, για τις 10.30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η εκλογή του προέδρου της Βουλής, καθώς και τριών αντιπροέδρων, δύο κοσμητόρων και τεσσάρων γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός αντιπροέδρου, ενός κοσμήτορα και ενός γραμματέα από τη δεύτερη σε δύναμη ΚΟ, ενός αντιπροέδρου και ενός γραμματέα από την τρίτη σε δύναμη ΚΟ, καθώς και ενός αντιπροέδρου από τις υπόλοιπες δύο ΚΟ.

Το απόγευμα αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπρότεινε για ε’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.