Εκλιπαρεί για βουλευτική ασυλία ο Νίκος Παππάς λόγω Perouka Gate

Δημόσια ανακοίνωση αποδοκιμασίας κατά του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου των ΗΠΑ με σημείο αναφοράς την αποκάλυψη ότι ο πρώην Υπουργός επικαλέστηκε ασυλία για να γλιτώσει από την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 το ΑΠΕ, διευθυνόμενο τότε από τον Μιχάλη Ψύλλο με πολιτικό προϊστάμενο το Νίκο Παππά, είχε δημοσιεύσει την ψευδή- όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- είδηση ότι ο Θάνος Δημάδης είχε συλληφθεί στη Νέα Υόρκη από τη αστυνομία για ψευδή δήλωση ταυτότητας και πλαστογραφία και ότι μάλιστα είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος και ότι οι αμερικανικές αρχές επρόκειτο να τον διώξουν ποινικά και να τον απελάσουν.

Μάλιστα ο τότε σύμβουλος του Νίκου Παππά και πρώην εκδότης της Εφημερίδας το ΧΩΝΙ είχε υποστηρίξει ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει την νομική διαδικασία εναντίον του δημοσιογράφου καθώς και ότι ο ίδιος ο κ. Χριστοφορίδης είχε δώσει κατάθεση στις αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά διαψεύστηκαν όταν ο Εθνικός Κήρυκας δημοσίευσε το περιεχόμενο αποχαρακτηρισμένων εγγράφων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τα οποία απέδειξαν ότι ο Θάνος Δημάδης ούτε συνελήφθη ούτε κατηγορήθηκε ποτέ από τις αμερικανικές αρχές για κανένα αδίκημα αλλά ότι παρακολουθούσε τον Νίκο Παππά μεταμφιεσμένος κάτι που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο δημοσιογράφος. Ο Δημάδης κατέθεσε αγωγές κατά σειράς ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΕ και του πρώην Διευθυντή του Μιχάλη Ψύλλου ο οποίος βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από μήνυση του δημοσιογράφου.

Διαβάστε το δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα εδώ


Όμως ο Νίκος Παππάς κατέθεσε στην Βουλή υπόμνημα για να μην αρθεί η ασυλία και έτσι να μην διωχθεί για συκοφαντική δυσφήμηση κατόπιν της μήνυσης του δημοσιογράφου.

Η Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών στις ΗΠΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον πρώην Έλληνα Υπουργό Νίκο Παππά ότι παραμένει ατιμώρητος για τις πράξεις του κατά της ελευθερίας του τύπου.

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση στα αγγλικά.

Την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης με έτερη ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι κοινοποίησε καταγγελία του προς τη νέα πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά της υπαλλήλου Αθανασίας Παπατριανταφύλλου η οποία φέρεται πως ήταν η συγγραφέας του ψευδούς τηλεγραφήματος του ΑΠΕ όπως είχε αποκαλύψει ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα και σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης. Το ΑΠΕ είχε αποδώσει το τηλεγράφημα περί σύλληψης και ύπαρξης police report για τον Θάνο Δημάδη από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) σε πηγές που επικαλέστηκε από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, που όμως διέψευσαν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν τω μεταξύ ο πρώην εκδότης της εφημερίδας ΧΩΝΙ που ισχυρίζεται ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του στη μήνυση που καταθέτει εναντίον του ο Θάνος Δημάδης, είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να εμφανίσει την κατάθεση που ισχυρίστηκε ότι έδωσε στις Αμερικανικές αρχές για την υπόθεση πλαστογραφίας στη Νέα Υόρκη αφού τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα καταγράφουν ότι κανένα αδίκημα τέλεσε ο δημοσιογράφος κατά το ρεπορτάζ του για τις βόλτες του πρώην Υπουργού Παππά επί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης ετοιμάζει και νέα αγωγή κατά του πρώην εκδότη της εφημερίδας “ΧΩΝΙ” για e-mail που όπως αποκαλύφθηκε είχε στείλει ο κ. Χριστοφορίδης εκ μέρους του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά στο Bloomberg με το οποίο ζητούσε να μην συνεργαστούν με τον Δημάδη. Το Bloomberg προώθησε πρόσφατα το e-mail στον Δημάδη ενημερώνοντας τον και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τόσο τον πρώην Υπουργό κ. Παππά όσο και τον πρώην σύμβουλό του κ. Χριστοφορίδη.

Δείτε αποσπάσματα από το σχετικό e-mail του κ. Χριστοφορίδη στο Bloomberg όπως τα δημοσίευσε ο Δημάδης.