Έκλεισε η συμφωνία CVC – MIG για τη Vivartia

Θετική κατάληξη είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της CVC και της MIG για την πώληση της Vivartia.

Έπειτα από μακρά περίοδο συζητήσεων, το ΔΣ της MIG συνεδρίασε  και έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του deal.

Με βάση τις ίδιες πηγές υπεγράφη ήδη η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.

Το τίμημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανήλθε στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα επίπεδα των 600 εκατ.ευρώ .

Κατά τις ίδιες πηγές, επιτεύχθηκε επίσης και παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της MIG.

Η Vivartia συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας και αποτελείται από τις ΔΕΛΤΑ, GoodysEverest, Μπάρμπα Στάθης κ.α.

Πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις της τάξεως των 629 εκατ. και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 63 εκατ.

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 καθώς απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της MIG, αλλά και το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η MIG πέτυχε επίσης κατ’ αρχήν συμφωνία με την Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3%, από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται, αναφέρουν πηγές με γνώση.