Εκκένωση περιοχής στην Αϊόβα μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μεταφέρει επικίνδυνα υλικά

Τρένο της Union Pacific που μεταφέρει επικίνδυνα υλικά εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά στην πόλη Σίμπλεϊ της Αϊόβα, όπως ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι Aρχές, προχωρώντας στην απομάκρυσνη δεκάδων ανθρώπων από τις κατοικίες τους στην γύρω περιοχή, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή θανάτους.

Ο εκτροχιασμός του τρένου με τα 47 βαγόνια έγινε χθες το απόγευμα στη Σίμπλεϊ, σύμφωνα με την Union Pacific, η οποία πρόσθεσε ότι η αιτία του περιστατικού ερευνάται.

Εντός μίας ώρας, οι τοπικοί αξιωματούχοι είχαν αποστείλει με μήνυμα εντολή απομάκρυνσης στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Τομέας σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία εκτροχιάστηκε το τρένο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ABC News.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμα» ανέφερε παράλληλα η Union Pacific σε ανακοίνωσή της.

«Σχεδόν 80 άνθρωποι απομακρύνθηκαν » από τα σπίτια τους, σύμφωνα επίσης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλεις και Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Αϊόβα.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμός KIWA, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Σίμπλεϊ Κεν Χαλς διευκρίνισε ότι το τρένο μετέφερε λίπασμα και αμμώνιο.