Εκκενώνονται σπίτια στο Λαγονήσι – Μαίνεται η πυρκαγιά

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαγονήσι στο δήμο Σαρωνικού της Αττικής, μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης που επιχειρεί επί τόπου έχει ήδη εισηγηθεί την απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια που κινδυνεύουν, ενώ λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, καθώς επίσης και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά.

Η επιχείρηση εκκένωσης των σπιτιών ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο  δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού οι κάτοικοι να φύγουν. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

«Ο άνεμος έχει παρά πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει κάψει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στo Λαγονήσι. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Μάλιστα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια.

Λίγο μετά τις 2.30, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες,  19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.