Εικόνες συνωστισμού -όπως και πέρυσι- κατά τη λιτανεία για τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και κατά τη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς  να τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το thesstoday, λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας καθώς και των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου.

Η λιτανεία γίνεται φέτος με πομπή προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέσω της Ολύμπου και ξανά στον Άγιο Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι πιστοί αψήφησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνωστίστηκαν, ενώ νωρίτερα ασπάστηκαν τις εικόνες χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική μάσκα προστασίας.

Μάλιστα, αν και από τη μητρόπολη ζητήθηκε να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα κατά της Covid-19, ούτε οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκα. Τις ιερές εικόνες και τα λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ στην πομπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του Κλήρου, η μπάντα της Αστυνομίας και αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού. Λίγο από πριν τις 11.00, έφτασε στον Άγιο Δημήτριο και ο μητροπολίτης Άνθιμος.