Ειδικό Δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Δ. Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σήμερα, τέταρτη ημέρα της δίκης, που άρχισε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, η κυρία Τουλουπάκη δήλωσε: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές των κατηγοριών». Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία, για τη μη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, δεν έχω καμία σχέση και ευθύνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στη κυρία Ράικου πριν αντικαταστήσει την κυρία Τουλουπάκη και εκείνη αποφάσισε να συσχετίσει με την υπόθεση Novartis. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κυρίας Ράικου, αλλά αυτό θα ήταν αστείο. Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με τον δικό τους λόγο κόντρα στον δικό τους λόγο. Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντιεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλάκη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές και αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα ψέματα για να βγεις από τον λαβύρινθο των ψευδών σου».

Ακόμη, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου έθεσαν ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει αοριστίες και ανακρίβειες, κάτι που δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη δικονομία.