EGYPTAIR: Ενδυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά – 3,7 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία

Η EGYPTAIR στοχεύει σε αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων δρομολογίων, στη διατήρηση της Σαντορίνης ως εποχικού προορισμού, αλλά και εξετάζει την έναρξη του δρομολογίου Κάιρο – Θεσσαλονίκη από το καλοκαίρι του 2017, όπως τόνισε στη διάρκεια γνωριμίας με δημοσιογράφους ο περιφερειακός διευθυντής Ελλάδας – Κύπρου κ. Salah Tawfik. 
Αξιοσημείωτη είναι η συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, η οποία ξεπερνά τα 3,7 εκατ. ευρώ.  Για τη σεζόν 2015-16 η εταιρεία μετέφερε στη χώρα μας 97.233 επιβάτες. Για το καλοκαίρι του 2016 ενέταξε επίσης στο πρόγραμμά της ως απευθείας προορισμό τη Σαντορίνη. Περισσότερες από 40 πτήσεις τσάρτερ έφτασαν στο νησί από το Κάιρο, μεταφέροντας εκτός από Αιγυπτίους, κυρίως Κινέζους επιβάτες.
 Το καλοκαίρι του 2017 αποτελεί ορόσημο για την EGYPTAIR, καθώς η μέχρι τότε πορεία θα δώσει το σήμα για πλήρη ανάκαμψη των μεγεθών της. Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχθηκε η δραστηριότητά της από το 2011 είναι το γεγονός ότι επωμίστηκε τις ζημίες προκειμένου να διατηρήσει τη μοναδική αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Κάιρο, παράλληλα με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών.
Πολύπλευρη συνεργασία
 
«Η συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου σε τομείς όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο και η στρατιωτική άμυνα διαμορφώνουν ένα τρίγωνο εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις πλευρές» ανέφερε. Με δύο καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα στο Κάιρο και δύο πτήσεις εβδομαδιαίως με προορισμό την Αλεξάνδρεια, η χώρα μας συνδέεται καθημερινά με τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική μέσω του δικτύου της αιγυπτιακής εταιρείας. ενώ συνδέει εδώ και 60 χρόνια την Αθήνα με το Κάιρο.
Ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Salah Tawfik δεν παρέλειψε να επισημάνει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και το κοινό πνεύμα φιλοξενίας των δύο λαών.
Επισήμανε δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια το δρομολόγιο Κάιρο – Θεσσαλονίκη αποτελούσε προτεραιότητα για την εταιρεία, όμως η οικονομική αβεβαιότητα ματαίωσε τον σχεδιασμό για ένταξή του στο μόνιμο πρόγραμμά της τον περασμένο Ιούνιο. Εφέτος εξετάζεται και πάλι αυτό το ενδεχόμενο, αν και στρατηγική επιλογή αποτελεί η ενίσχυση της συχνότητας των υπαρχόντων δρομολογίων. Όσο για την καλοκαιρινή περίοδο, αναμένεται η Μύκονος να αποτελέσει νέο προορισμό για το επόμενο καλοκαίρι.
Δίκτυο με 70 προορισμούς σε 60 χώρες
Το δίκτυο του ομίλου αριθμεί 70 προορισμούς σε 60 χώρες, ενώ σε συνδυασμό με το δίκτυο της Star Alliance, στην οποία συμμετέχει από τον Ιούλιο του 2008, οι επιβάτες της EGYPTAIR συνδέονται με περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες. Ετησίως διακινούνται με τα αεροσκάφη της εταιρείας περισσότερα από 9 εκατ. επιβάτες.
Στρατηγική επιλογή της εταιρείας αποτελεί η συνεχής αναδιάρθρωση του δικτύου της, με έμφαση όμως στη διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, του στόλου και των προγραμμάτων προνομίων για τους πιστούς της πελάτες. Επίσης, επενδύει στην παροχή Internet σε όλες τις πτήσεις της, αλλά και στον σχεδιασμό ενός προγράμματος με βολικές ώρες αναχωρήσεων / αφίξεων.
Ακόμη, οι επιβάτες της οικονομικής θέσης έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση με δύο αποσκευές βάρους 23 κιλών η καθεμία, ενώ για την business class το βάρος κάθε αποσκευής ανεβαίνει στα 32 κιλά. Η εταιρεία προσφέρει επίσης στους επιβάτες της τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για όσους διανυκτερεύσουν στο Κάιρο. Επίσης για όσους παραμείνουν μεταξύ έξι και δέκα ωρών το Κάιρο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες.
Check-in μέσω Internet
Μια νέα δυνατότητα που λανσάρει πρώτη η EGYPTAIR είναι η online υπηρεσία HomeTag, με την οποία οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in στην αποσκευή τους μέσω του www.egyptair.com. Εν συνεχεία, τυπώνουν σε κόλλα μεγέθους Α4 το barcode, με την οποία πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να γλιτώσουν την αναμονή στον γκισέ.
Ο στόλος του αιγυπτιακού αερομεταφορέα αριθμεί σήμερα 80 αεροσκάφη, εκ των οποίων τέσσερα cargo. Μέχρι το 2025 τα αεροσκάφη θα αυξηθούν σε 200 μέσω ενός ευρύτατου προγράμματος αναβάθμισης. Για τον Δεκέμβριο του 2016 αναμένεται η παραλαβή ενός Boeing 737-800 NG, αξίας 864 εκατ. ευρώ.