Εγκρίθηκε κονδύλι για να προμηθευτεί τεχνητό μέλος ο υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που είχε ακρωτηριαστεί!

Η επιμονή του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου να καλυφθεί η δαπάνη ώστε να προμηθευτεί τεχνητό μέλος ο ακρωτηριασμένος υπάλληλος του Δήμου Πάτρας δικαιώθηκε. Αφού χρειάσθηκε τέσσερις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Υγείας κατά την κατάθεσή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, τελικά δόθηκε απάντηση για την φροντίδα που οφείλει η Πολιτεία στον ακρωτηριασθέντα υπάλληλο του Δήμου της Πάτρας Σπύρο Τσάκαλο.
Θυμίζουμε ότι ο εργαζόμενος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του, όταν μάζευε μέσα από τα δικαστήρια της Πάτρας και συγκεκριμένα από το Πρωτοδικείο, σακούλες με σκουπίδια, στις οποίες βρίσκονταν κατασχεμένα όπλα και σφαίρες.
Εκτός από τις σφαίρες και το όπλο, υπήρχε και εκρηκτική ύλη η οποία εξερράγη και τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον άτυχο 52χρονο υπάλληλο.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έδειξε ευαισθησία από την πρώτη στιγμή και «βομβάρδισε» μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου μέχρις ότου το Υπουργείο Υγείας μεριμνήσει για την προμήθεια τεχνητού μέλους από τον άτυχο εργαζόμενο
Ο Νίκος Νικολόπουλος επιτέλους έλαβε θετική απάντηση από τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η οποία αναφέρει:
«Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτ. 4883/31-03-2018 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Νικόλαο Νικολόπουλο, με θέμα σχετικά με την περιπέτεια ακρωτηριασθέντος από χειροβομβίδα εργαζόμενου στο Δήμο Πατρέων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το διαβιβασθέν από την αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση Αχαΐας αίτημα του ακρωτηριασθέντος κ. Τσάκαλου Σ., εξετάστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, το οποίο με την αριθμ. 654/468/23-05-2018 Απόφασή του, αποφάσισε την απόδοση της υποβληθείσας συνολικής δαπάνης για την προμήθεια τεχνητού μέλους, ύψους 17.500€.
Η απόφαση διαβιβάστηκε στην ανωτέρω αρμόδια υπηρεσία για υλοποίηση, καθώς και στον ενδιαφερόμενο».