Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποια ευρήματα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. – Τα λάθη των δραστών

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις δράστες είναι πιθανότατα σεσημασμένοι, με πλούσιο ποινικό παρελθόν, και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι όπου παρέμειναν για πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που πίστευαν -έπειτα από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών «ξεσκονίζουν» φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν εισβάλουν στο σπίτι οι κακοποιοί φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του. Παράλληλα, σήμερα διενεργείται η νεκροψία στην 20χρονη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε κάνει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι έναν «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος, είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο» είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».