Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης, ο οποίος άφησε πίσω του σπουδαίο έργο και ξεχώρισε ως μέλος της θρυλικής μπάντας Poll, παρέα με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Ο Σταύρος Λογαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 21 Σεπτεμβρίου 1953. Σε ηλικία 14 ετών έφτιαξε το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το συγκρότημα Sphinx. Οι Sphinx πήρανε μαζί με τον Άλεξ Μπανάκη, τον Νάκη Σαρή και τον Μιχάλη Ασπιώτη το πρώτο βραβείο παντουρκικού διαγωνισμού μουσικής που κήρυξε η εφημερίδα «Hurriyet» τότε.

Στα 15 του βρέθηκε στην Αθήνα. Πήγε στην τότε Polydor και κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο του 45 στροφών με τον αστείο τίτλο «Ήταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα». Συνεργάστηκε στο στούντιο με τον οργανίστα των Charms και συμμετείχε για να βγάλει χρήματα σε φωνητικά του Χατζιδάκι στις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στου Φίνου.

Ο τότε διευθυντής της Polydor Ν. Αντύπας επέμενε να τον γνωρίσει σε κάποιους μουσικούς, για να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα το 1970. Έπειτα από πιέσεις του Αντύπα γνωρίστηκε με τον Κ. Τουρνά, τον Ρ. Ουίλιμας και τον Κ. Παπαϊωάννου.

Με το συγκρότημα Poll έκανε δύο μεγάλους δίσκους ορόσημο στην ελληνική σκηνή, το «Άνθρωπε» και το «Λευκό άλμπουμ», καθώς και μια σειρά 45άρια singles. Ο Σταύρος Λογαρίδης αποχώρησε από το συγκρότημα όταν τα υπόλοιπα μέλη του πήραν την απόφαση να εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972.

Μία από τις τελευταίες live συνεργασίες του ήταν το 2005 με τους Socrates και τον Δ. Πουλικάκο στο Magic Bus του Club22.