Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουλούρης

Συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο, κι όχι μόνο, προκαλεί η είδηση του θανάτου του Βασίλη Κουλούρη, ενός σπουδαίου οικονομικού συντάκτη, από τους καλύτερους της γενιάς του.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με μεγάλη θλίψη την απώλεια του συναδέλφου δημοσιογράφου Βασίλη Κουλούρη ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία  65 ετών,  έπειτα από σύντομη, αλλά σκληρή μάχη  με την επάρατο νόσο.

Ο εκλιπών  αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του Κατερίνα και τον μονάκριβο γιό τους Κωνσταντίνο.

Ο Βασίλης Κουλούρης, γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.  Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές . Τα γεγονότα  του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τον βρήκαν πρωτοετή φοιτητή στην ΑΣΟΕΕ, να συμμετέχει  ενεργά στην εξέγερση.

Ήταν  άνθρωπος με πολύπλευρες ευαισθησίες, οξυμένη σκέψη,  αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων,  και ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τύχαινε να τον γνωρίσουν.

Στην επαγγελματική του ζωή διακρίνονταν για την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, τη συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το σύνθετων απαιτήσεων οικονομικό/χρηματιστηριακό ρεπορτάζ. Ο τρόπος που προσέγγιζε και παρουσίαζε τα γεγονότα και κυρίως η χαρακτηριστική γραφή του, τον έκαναν να ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο και να τύχει καθολικής αποδοχής  όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και των  παραγόντων  της αγοράς, οι περισσότεροι από τους οποίους τον αποκαλούσαν με τον μικρό του όνομα και τον σέβονταν ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Αυγή λίγο πριν τα τέλη της 10ετίας του ’70.  Σχεδόν μια 10ετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΑ 4, όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα . Αργότερα μετακινήθηκε στην ΕΡΑ 1 έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από την συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο ήχος του χρήματος».

Μια πρωτοποριακή εκπομπή, καθώς είχε ζωντανές συνδέσεις με το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, έδιναν με συνεντεύξεις τους τον παλμό των γεγονότων.

Πρωτοστάτησε επίσης στην έκδοση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή , news letter με τον τίτλο, «Μικρομέτοχος«,το οποίο μετεξελίχθηκε σε περιοδική έκδοση με αποκαλυπτικές πληροφορίες για την χρηματιστηριακή αγορά και τις οικονομικές εξελίξεις .

Εργάστηκε επίσης για τον Επενδυτή από το πρώτο φύλλο της έκδοσης, όπου μεταξύ των άλλων καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα σε στήλες γνώμης. Με πλέον χαρακτηριστική εκείνη που υπέγραφε δανειζόμενος  το όνομα του  Αριστοφανικού ήρωα Στρεψιάδη

Εργάστηκε επίσης, στην Απογευματινή, την Καθημερινή -όπου και διατέλεσε διευθυντής σύνταξης του οικονομικού ενθέτου- και έκλεισε τον εργασιακό του βίο -επίσης ως  διευθυντής σύνταξης-στον Κόσμο του Επενδυτή, όπου ήταν υπεύθυνος για το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας.

Πηγή πληροφοριών: vima.gr – mononews.gr