Εφοδος της αστυνομίας σε club στο Γκάζι – “Είχαν γονατιστά 300 άτομα με τα χέρια ψηλά “

Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών έκανε έφοδο σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με καταγγελίες θαμώνων, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών φέρονται να τους ζήτησαν να σηκώσουν τα χέρια για να διενεργήσουν ελέγχους.

Το περιστατικό περιέγραψε με ανάρτησή του στο Facebook ο dj του καταστήματος:

«Τρομοκρατική Επίθεση και Ομηρία από το ίδιο σου το Κράτος.
Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης στο χώρο της Ηλεκτρονικής Dance σκηνής και απόλυτα καθαρός από ναρκωτικές ουσίες όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο είναι και ευρέως γνωστό, δέχεσαι επίθεση μέσα σε έναν νόμιμο χώρο διασκέδασης.
Το βράδυ του Σαββάτου ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική στο Steam club στην Αθήνα στο Γκάζι. Από νωρίς εκεί με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι θαμώνες ήταν αρκετά νέοι υγιείς clubbers γύρω στα 20 χρόνια και κάποιοι μεγαλύτεροι οι οποίοι και ξεχώριζαν καθώς αποδείχτηκε στο τέλος ότι ήταν οι περισσότεροι της δίωξης.
Έχοντας συνεργασία με τον χώρο και έως διοργανωτής στο πρόσφατο παρελθόν γνωρίζω το τεράστιο κόστος το οποίο δαπανάτε σε security για την αποφυγή φασαριών και χρήσης ουσιών, το οποίο έιναι εμφανές σε όλο τον χώρο.
Μετά το dj set μου και ενώ έχεις πιει 2-3 ποτά και έχοντας θετικά συναισθήματα καθώς είσαι κάτω από την επιρροή της δυνατής μουσικής και τον φωτορυθμικών, γίνεται ΝΤΟΥ από δέκα άτομα μπαίνοντας με βρισιές μέσα στο μαγαζί δημιουργώντας τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Δίνοντας διαταγές όπως: γονατιστέ τωρα!! τα χέρια στα κεφάλια όλοι!!! Μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι αυτοί νομίζεις ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν ή είναι ληστεία τύπου τράπεζας.
Νιώθοντας φυσικά τον φόβο ότι εάν κουνηθείς σε σκοτώσαν. Περνώντας τα λεπτά συνειδητοποιείς ότι είναι της δίωξης. Για μια ώρα η εικόνα είναι μια: 300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση μέσα σε χώρο διασκέδασης. Ντροπή και αποτροπιασμός. Μετά μια ώρα και μην έχοντας την δυνατότητα να μιλήσεις ούτε στον διπλανό σου, ούτε στο τηλέφωνο, ούτε να κουνηθείς, ελέγχεσαι και βγαίνεις από το μαγαζί
Η εικόνα έξω η ίδια, 10 άτομα στημένα με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια ανοιχτά, έτοιμα σαν για εκτέλεση από τoυς Ναζί, στους γύρω δρόμους 10 αυτοκίνητα, 3 πούλμαν και γύρω στους 60 αστυνομικούς να την έχουν πέσει λες και βρήκαν την γιάφκα με τους τρομοκράτες.
Μια καθαρά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης της προσωπικής αξιοπρέπειας με στόχο τον εναλλακτικό χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.
Δευτέρα σήμερα και νέα από τους περισσότερους φίλους μου δεν έχω και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως σχεδόν κανένας από τους θαμώνες δεν έχει αναρτήσει τίποτα. Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: 

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στις 8-11-2019 στο κέντρο της Αθήνας στοχευμένη επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνηση ναρκωτικών.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου και της Ομάδας Ασφαλείας του Σχεδίου ενώ τους συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών, της Ο.Π.Κ.Ε και της Ο.Ε.Π.Τ.Α καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στις οδούς Ερμού, Μενάνδρου, Σατωβριάνδου και Κουμουνδούρου καθώς και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Θεάτρου και την Πλατεία Κοτζιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

προσήχθησαν -30- άτομα (12 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί),
συνελήφθησαν -4- άτομα εκ των οποίων:
-2- αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και
-2- άτομα (αλλοδαπός και ημεδαπός) για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών
κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου και μικροποσότητα ηρωίνης
βεβαιώθηκαν -22- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού -200- ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
αφαιρέθηκαν -4- άδειες και -2- πινακίδες κυκλοφορίας
ακινητοποιήθηκαν – 4- οχήματα.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.