«Εφοδος» Ρουβίκωνα στην Πολιτική Προστασία το βράδυ της Παρασκευής

«Εφοδο» στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν στις 10 το βράδυ της Παρασκευής μέλη του «Ρουβίκωνα».

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη του κτιρίου, πέταξαν φυλλάδια και διέφυγαν.

Τα μέλη της πέταξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου παραθέτουν και βίντεο από την ενέργειά τους, η οποία, όπως σημειώνουν έγινε με αφορμή τις ανθρώπινες απώλειες και τις τεράστιες καταστροφές από τον κυκλώνα Ιανό.

«Κάθε φορά που γίνεται ο απολογισμός μετά από πυρκαγιές και πλημμύρες, κάπου στο περιθώριο του δημόσιου διαλόγου υπάρχει πάντα το ερώτημα για τα έργα πρόληψης που δεν έγιναν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές κείμενό τους (….) Αλλά ποτέ το κράτος δε θα φταίει».

Και καταλήγουν: «Τελικά όμως, το κράτος φταίει. Είναι ένα παράσιτο που μας ζητάει φόρους με αντάλλαγμα ενα μηχανισμό πρόνοιας-φούσκα. Επιτελεί το ρόλο του πατέρα προστάτη, που μας βάζει σε τάξη, που θα μας σώσει απο τον εφιάλτη της ανασφάλειας με περισσότερη αστυνόμευση, που μας ταΐζει έθνος, φυλή και εθνικούς εχθρούς όποτε βρίσκεται σε αδιέξοδο, που θα μας δώσει στοργικά το χέρι για να βγούμε απο το βούρκο που το ίδιο ετοίμασε για εμάς».