Εφιάλτες παντού κι ένας λαός που ενώ αποφάσισε Brexit, διαπιστώνει… μύλο (4/9)

H αποχώρηση του Phillip Lee και η προσχώρηση του στους Φιλελεύθερους (Liber Democrats), αφήνει τον Johnson χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και οι εκλογές πιο κοντά από ποτέ. Η κυβέρνηση του Johnson είχε πλειοψηφία κατά μόλις μία έδρα.
Βάλλουν τον Johnson εκ των έσω για το No deal Exit & τον αφήνουν στο έλεος των Ευρωπαίων.
Οταν όμως οι Ευρωπαίοι θα επιβάλλουν εκ νέου τους γνωστούς σκληρούς όρους τους μεταξύ των οποίων των Backstop, τίποτε δεν θα περνάει ξανά από την Βρετανική Βουλή κι όλοι θα ξανασφυρίζουν αδιάφορα λόγω πολιτικού κόστους. Την τύχη της διαλλακτικής Μέι την είδαμε.
Η μόνη ελπίδα ήταν ο σκληρός δρόμος που είχε χαράξει ο Johnson για να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να τα βρουν σε συνεννόηση ειδικής σχέσης.

Johnson: «Δεν θέλω εκλογές, δεν θέλουμε εκλογές…θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία και ο καλύτερος τρόπος…να πετύχουμε μια συμφωνία είναι η στήριξη στην κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική αίθουσα σήμερα το βράδυ».
Κάλεσε εκ νέου τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την παρεμπόδιση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, το οποίο, όπως είπε, θα καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Αν αυτό συμβεί, όλη η πρόοδος που έχουμε κάνει, θα έχει γίνει για το τίποτε….Θα καταστρέψει κάθε ευκαιρία διαπραγματεύσεων», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σημειώνει πρόοδο στις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για την αλλαγή της συμφωνίας αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε η προκάτοχός του Theresa May.
«Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι κάποιοι στην βουλή θέλουν να μπλοκάρουν το Brexit»

Εν ολίγοις, μικροκομματικά συμφέροντα κυρίως των Εργατικών & του Κόρμπιν, (μαζί & λίγων Συντηρητικών), που δρα ακριβώς όπως ο προκάτοχός του Μπλέρ, πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα, πολύ χρήμα για λάδωμα, Εφιάλτες παντού κι ένας λαός που ενώ αποφάσισε Brexit, διαπιστώνει… μύλο.

ΥΓ… Τα πράγματα στη χειρότερη θα οδηγηθούν σε εκλογές. Ποιός πιστεύετε ότι θα τις πάρει έχοντας δεδομένη την απόλυτη κυριαρχία των Brexiters στις πρόσφατες ευρωεκλογές & τη συντριβή των υπολοίπων? Τελικά ας μη θεωρούμε ως δεδομένο ακόμη τίποτε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ