Έφη Αχτσιόγλου για παρακολουθήσεις: «Διαρκώς αντιφατική η κυβέρνηση, προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο»

«Η στάση της κυβέρνησης είναι διαρκώς αντιφατική στην προσπάθειά της να καλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Alpha, και πρόσθεσε: «Υπάρχει επιβεβαιωμένη παρακολούθηση από την ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη κατόπιν δικής του επιλογής από την πρώτη μέρα που ήρθε στην κυβέρνηση, της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και τουλάχιστον ενός κεντρικού υπουργού».

«Η κυβέρνηση, από το καλοκαίρι, μετά την επιβεβαίωση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, μετέρχεται διάφορες τακτικές για να υπεκφύγει της αποκάλυψης του σκανδάλου και παρουσιάζει έναν πρωθυπουργό να λέει ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρακολουθούσαν… Ποιος έστελνε τα αιτήματα στην αρμόδια εισαγγελέα; Γιατί η αρμόδια εισαγγελέας τα ενέκρινε; Και πώς η κυβέρνηση λέει ότι είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις» διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ακόμη: «”Νόμιμες” δεν σημαίνει μόνο πως ακολουθήθηκε η διαδικασία, αλλά και ότι υπάρχει έρεισμα. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επί δύο χρόνια θεωρούσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Και αυτό δεν το γνώριζε ο πρωθυπουργός; Μπορεί αυτό το πρόσωπο να είναι αξιόπιστο;».

Απευθυνόμενη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου τόνισε: «Γιατί μιλούσατε για ρυπαρά δίκτυα και τώρα λέτε ότι οι επισυνδέσεις είναι νόμιμες; Τότε ποια ήταν τα ρυπαρά δίκτυα, εφόσον οι επισυνδέσεις αυτές είναι νόμιμες; Γιατί ανανεώσατε τη θητεία του κ. Φλώρου, αν πράγματι επί δύο χρόνια αυτόν τον άνθρωπο τον θεωρούσατε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας; Ανά δύο μήνες ανανεώνονταν οι διατάξεις για την παρακολούθηση. Ανά δύο μήνες το πρόσωπο αυτό θεωρούταν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, ενώ έχει οριστεί να είναι αρμόδιο για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Επίσης ρώτησε τον κ. Οικονόμου, ο οποίος επέμενε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τίποτα: «Τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας;».

Αναφερόμενη στη «γενικευμένη κατάσταση φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης», η Έφη Αχτσιόγλου υπενθύμισε: «Υπάρχουν μια σειρά από περιπτώσεις, ο κ. Πάτσης, ο κ. Χειμάρας, τα 8,5 δισ. των απευθείας αναθέσεων. Θυμίζω ότι ο κ. Πάτσης αγόραζε “κόκκινα” δάνεια κοψοχρονιά, παίζοντας με τον πόνο ανήμπορων συμπολιτών μας, και την ίδια ώρα έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛ.ΤΑ. ύψους περίπου 1 εκατ. Δεν μιλάμε για μεμονωμένα φαινόμενα, είναι μία γενικευμένη αντίληψη στη ΝΔ για το δημόσιο χρήμα».