Έφη Αχτσιόγλου: Επιβεβαίωση ΣΥΡΙΖΑ για τα μπόνους στα στελέχη των τραπεζών

Για επιβεβαίωση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι το υπουργείο Οικονομικών «ανοίγει τον δρόμο για χρυσά μπόνους στα στελέχη των τραπεζών από το 2023 με το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ» κάνει λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη δήλωση-απάντησή της: «Μάλιστα ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο δρόμος για τα χρυσά μπόνους να ανοίξει όχι απλά από φέτος αλλά και αναδρομικά… Κάποιοι τραπεζίτες δεν δέχθηκαν να ξεκινήσουν την κούρσα των μπόνους αργότερα από άλλους γι’ αυτό η κυβέρνηση όρισε ως κοινή αφετηρία το 2023».

Η κυρία Αχτσιόγλου σημειώνει επίσης: «Κάθε φορά που η Ν.Δ. επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεοκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Προφανώς, δε, το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατ. που χρωστά στις τράπεζες. Χαιρετίζουμε τον αυτοσαρκασμό του υπουργείου που κάνει λόγο για “αϋπνίες”» καταλήγει στη δήλωσή της.