Έφη Αχτσιόγλου: «Απόλυτη κυβερνητική ανικανότητα και χλευασμός των πολιτών»

«Το επιτελικό κράτος έχει αποδειχθεί χαρακτηρισμός κατ’ ευφημισμό από τότε που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνική συνέντευξή της.

«Όλοι γνωρίζαμε εδώ και μέρες για την κακοκαιρία, αλλά η κυβέρνηση έκανε μόνο επικοινωνιακές συσκέψεις… Ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπολειτούργησαν χωρίς ενημέρωση των πολιτών, η εθνική οδός κόπηκε στα δύο», ενώ «ο κ. Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι» επεσήμανε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «δείχνει την απόλυτη ανικανότητα αλλά και τον χλευασμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες».

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε: «Η ρύθμιση των χρεών με σημαντικό κούρεμα της βασικής οφειλής είναι αναγκαιότητα για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, και προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη. Μόνο η ρύθμιση σε δόσεις δεν φτάνει», καθώς «τα χρέη που σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας, λόγω της κρίσης και των χειρισμών της κυβέρνησης, η οποία χορήγησε δάνεια αντί απευθείας ενισχύσεις, είναι ένας βραχνάς με τον οποίο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν γίνεται έτσι να μιλάμε για ανάκαμψη».

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ρύθμιση με κούρεμα της οφειλής θα φέρει έσοδα και στα δημόσια ταμεία, γιατί διαφορετικά τα χρέη αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν και υπογράμμισε ότι το ζητάνε όλοι οι φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα Επιμελητήρια.

Επισήμανε, παράλληλα: «Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έφερε έναν αμείλικτο, αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο, με τον οποίο πτωχεύουν οι πάντες, χάνοντας όλη την περιουσία και την πρώτη κατοικία τους, ενώ για τρία χρόνια είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ό,τι βγάζουν».

Τέλος, χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας» το γεγονός ότι η κυβέρνηση θεσπίζει ένα οριζόντιο επίδομα αντί σύνταξης, καθώς «η ΝΔ σε ενάμιση χρόνο τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις και τώρα δίνει ένα οριζόντιο επίδομα και λέει “στο μέλλον βλέπουμε για τη σύνταξη”, αποδεικνύοντας ότι είναι εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το ζήτημα».