«Εδραιώνουν τις θέσεις τους» οι Ρώσοι στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ

«Εδραιώνουν τις θέσεις τους» οι ρωσικές δυνάμεις στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, τη στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέργκι Γκαϊντάι.

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεσή τους και εδραιώνουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ», το οποίο έγινε διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας Λουχάνσκ μετά την κατάληψη της πόλης το 2014 από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, επεσήμανε ο Γκαϊντάι στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των βόρειων, των νότιων και των ανατολικών συνοικιών της πόλης.

Χθες το βράδυ ο Γκαϊντάι ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν «το μεγαλύτερο μέρος» του Σεβεροντονέτσκ.

«Εξακολουθούν να καταστρέφουν τις υποδομές και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις», κατήγγειλε σήμερα μετά τη χθεσινή επίθεση στο χημικό εργοστάσιο Αζότ, στη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε μια δεξαμενή με νιτρικό οξύ.

Μετά το πλήγμα αυτό ο Γκαϊντάι είχε καλέσει τους κατοίκους του Σεβεροντονέτσκ να μη βγουν από τα καταφύγια και να έχουν έτοιμες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το νιτρικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, τύφλωση ή ακόμη και τον θάνατο.