ΕΔΕ για τον θάνατο 19χρονη εγκύου στη Νέα Μάκρη μετά τις καταγγελίες για καθυστέρηση του ΕΚΑΒ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον θάνατο 19χρονης εγκύου και του αγέννητου παιδιού της, μετά τις καταγγελίες από τους συγγενείς της ότι καθυστέρησε να την παραλάβει το ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα, από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληξη της 19χρονης εγκύου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας υποστηρίζουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή, ενώ από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης τονίζουν ότι,  όταν έφτασε, η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού που κυοφορούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, χθες Τρίτη το πρωί η 19χρονη παραπονέθηκε στον σύζυγο και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από τις 8.30 το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει ασθενοφόρο. Αυτό έφτασε στη 1 μ.μ., όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι είχε τις αισθήσεις της και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας. Επίσης οι συγγενείς διερωτώνται γιατί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13.38, ενώ οι διασώστες προχώρησαν σε διασωλήνωση στον δρόμο προς το κέντρο υγείας. Όταν έφτασε εκεί η 19χρονη είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πλέον αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.