20/9- Δεν ταυτίζεται πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας προσωπική και επιστημονική αυτονομία

Λόγω της πολύ πυκνής επικαιρότητας λησμόνησα να σας ενημερώσω για μία σημαντική επανεμφάνιση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Ο επανεμφανιζόμενος είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κύριος Χουλιαράκης είχε την τύχη και την ατυχία να είναι επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Τύχη διότι αποτελεί σημαντική διάκριση για κάποιον οικονομολόγο να μπορεί να διδάσκει στο Χάρβαρντ, άτυχος διότι λόγω του κορονοϊού δεν έχει τη δυνατότητα να απολαύσει πλήρως αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, η οποία αποτελεί ορόσημο για την καριέρα κάθε ακαδημαϊκού.

Παρακολουθώντας την ομιλία Χουλιαράκη στο συνέδριο του Economist αποκόμισα την εντύπωση πως ο ίδιος δεν θέλει να φέρει καμιά πολιτική ιδιότητα και κομματική ταμπέλα αυτή την περίοδο, καθώς αρκέστηκε να τοποθετηθεί μόνο επί των ζητημάτων της οικονομίας ευρωπαϊκής και ελληνικής.

Η μόνη αιχμή που άφησε, εάν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, αφορούσε στην ανάγκη να προσεχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο θεωρείται αυτονόητο.

Αυτό πάντως που μπορώ να σας πω είναι ότι οι ξένοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στο ίδιο συνέδριο δεν έκρυψαν την εκτίμηση τους για το πρόσωπο του Γιώργου Χουλιαράκη.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο ίδιος έχει καταφέρει να μην ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ και έχει διατηρήσει την προσωπική και επιστημονική του αυτονομία.

ΒΗΜΑτοδότης