Εάν η Ευρώπη δεν ακολουθήσει, θα βρεθεί πολλές 10ετίες πίσω, με τεράστια ανεργία

ΗΠΑ, Κίνα, αλλά και όλες οι μεγάλες οικονομίες με δικές τους κεντρικές τράπεζες προωθούν δραστικά μέτρα στήριξης των οικονομιών τους…

Επομένως εάν η Ευρώπη δεν ακολουθήσει θα βρεθεί πολλές δεκαετίες πίσω από τους υπόλοιπους με τεράστια ανεργία, κατάρρευση της οικονομίας και του παραγωγικού ιστού και μεγάλη υστέρηση στο διεθνή ανταγωνισμό.

Εδώ μιλάμε για μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια με τρομακτική οικονομική επίπτωση σε όλους. Επομένως λογικά λύση θα βρεθεί γιατί συμφέρει στους πάντες.

Υποθέτω ότι θα είναι…υβριδική. Σ’αυτά εχουν φαντασία οι Ευρωπαίοι. Θα είναι φαντάζομαι κάτι σαν ευρωομόλογο αλλά δεν θα είναι ακριβώς ευρωομόλογο, θα περνάει από τον ΕΣΜ & από εκεί ΕΚΤ αλλά χωρίς πιστωτικές γραμμές & μνημόνια & να δούμε τους όρους που θα θέσουν.

Διαφορετικά οι Γερμανοί ξέρουν ότι Γαλλία-Ιταλία-Ισπανία κλπ μπορούν να προστρέξουν σε μεγάλο δανεισμό μέσω των τραπεζών τους από την ΕΚΤ στο έκτακτο πρόγραμμα των 750 δις & να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους δημοσιονομικούς κανόνες & τα συναφή, οπότε χάνεται η μπάλα του ελέγχου από τα Γερμανά.

Απαντες δουλεύουν πυρετωδώς επ’αυτού τώρα για να είναι έτοιμοι για τη Συνοδο κορυφής στις 7 Απριλίου… μετά τα σχετικά Γαλλικά που θα ανταλλάξουν. 

Στο μεταξύ διαρρέουν ενθεν κακείθεν πόσο “αμετακίνητοι” είναι. Μη δίνετε σημασία…είναι το σύνηθες προσφιλές σπορ. Λέω εγώ τώρα..

Κ.Π.