Eξυπνάκηδες του DEMO και επιτήδειοι συστασίες (affiliates), ή χρηματιστές/πωλητές (1/9)

_________________
ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ από τον φίλο Ανδρέα Κόρδα, για να σπάει και η μονοτονία της στήλης…
_________________

*** Eξυπνάκηδες του DEMO και επιτήδειοι συστασίες (affiliates), ή χρηματιστές/πωλητές ***

Τυχαίνει να πέφτω πολύ συχνά σε διάφορα website, ή και σε σχετικά group στο Facebook και βλέπω βροχή από διαγράμματα ειδικών (γκουρού των αγορών), δεκάδες στηρίξεις/αντιστάσεις, αυτόματα σηματάκια με χρωματάκια, συστήματα που κονομάνε τρελά λεφτά… και κυρίως τα γνωστά μηνύματα “εκ των υστέρων” του στυλ << σας το είπα αυτό ότι είναι ευκαιρία >> ή << το έπιασα πάλι >>… που ενώ ο ίδιος έχει κάνει συνολικά ας πούμε 10 προβλέψεις, επιλέγει να μας θυμίζει διαρκώς ΜΟΝΟ αυτές – τις μισές στην καλύτερη των περιπτώσεων – που κέρδισαν…

Και τις άλλες, δηλαδή τις χαμένες προβλέψεις… “τις πήρε το ποτάμι” και ξεχάστηκαν… (ή νομίζει οτι ξεχάστηκαν).

Μερικές φορές (και το λέω συχνά σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ αν μέσα σε όλους αυτούς του πολυγραφέστατους γκουρού αναλυτές αγορών, …η αναλογία <<ατόμων που κάνουν πραγματικά trading με πραγματικά χρήματα>> …προς… <<ατόμων που “το παίζουν” ειδικοί και γκουρού>>, …αν είναι μεγαλύτερη από 1 προς 10.

Δηλαδή πιστεύω πως για κάθε 10 άτομα που φλυαρούν και μας τα πρήζουν με τις φανταστικές εκτιμήσεις τους, ..μόνο ΕΝΑΣ (1) κάνει πραγματικά trading με πραγματικά σοβαρά χρήματα.

Και συνήθως είναι αυτός που μόλις τελειώσει με “αυτό που έχει να μας πει”… προειδοποιεί για τα ρίσκα, τις δυσκολίες και την πιθανότητα ζημιών.

Οι άλλοι 9 είναι …είτε άτομα που κάποτε τα χάσανε όλα και τους έμεινε στο ταμείο ο καημός… (οπότε έχουν και πολύ ελεύθερο χρόνο)…, είτε άτομα που ψάχνουν πελάτες για να πουλάνε συνδρομές, πλατφόρμες, συμβουλές… και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως …είναι πολύ ευκολότερο να πετύχεις πουλώντας τις εκτιμήσεις σου, παρά από την εφαρμογή τους στην “ανήλεη” αγορά που δε συγχωρεί την μετριότητα και την ανεπάρκεια.

  • Ως 12 χρόνια επαγγελματίας Trader, που ξημεροβραδιάζομαι πάνω από διαχείριση πραγματικών χρήματων, με την εμπειρία και τα παράσημα πολέμου από εκατοντάδες ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ και ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ… σας διαβεβαιώνω πως η μέρα ενός πραγματικού trader δεν είναι απλή και εύκολη… γεμάτη πανεύκολα χρήματα που βγήκανε… τσικ… με “το κλείσιμο του ματιού”.

Η μέρα και ο χρόνος “μελέτης” και “εμπλοκής” του πραγματικού Trader, δεν του επιτρέπει… αλλά και η τελευταία έγνοια που τον απασχολεί είναι… να γράφει όλη την ώρα… “Που θα πάει το EUR”, και “τι θα κάνει ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ”, να επιχειρηματολογεί με 10 διαγράμματα που έχουν από 10 γραμμές και 10 σενάρια το καθένα…. και τελικά να μας υπενθυμίζει διαρκώς… οτι αυτός και όσοι τυχεροί τον ακολουθήσαμε, κονόμησε (πάλι).

*** ΚΑΝΟΝΕΣ ***

ΟΣΟ πιο πολυγραφέστατος ο αναλυτής …ΤΟΣΟ λιγότερο χρόνο για trading με πραγματικά χρήματα έχει… και απλά δουλεύει εμάς και τον εαυτό του.

ΟΣΟ περισσότερο και συχνότερα βλέπετε να γράφει το πόσο (ξανα)κονόμησε η πρόσφατη “φοβερή” εκτίμηση του… ΤΟΣΟ δεν την έπαιξε πραγματικά ο ίδιος.

ΟΣΟ περισσότερες κερδοφόρες κινήσεις μας δείχνει στα διαγράμματα… ΤΟΣΟ περισσότερο θεωρεί ο ίδιος οτι είναι “χάσιμο χρόνου” η εφαρμογή τους στην αγορά…

ΟΣΟ πιο “άνετος, χαλαρός και άφθαρτος” με τις αγορές, δείχνει κάποιος με τις επενδύσεις (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TRADING), ΤΟΣΟ λιγότερα πραγματικά χρήματα διαχειρίζεται… (ή ακόμα και DEMO).

Είναι “άνετος” και δε σέβεται το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ, που είναι η ΑΠΩΛΕΙΑ και ο έλεγχος της, τα ΡΙΣΚΑ του και η διαχείριση τους,

…γιατί απλά ΔΕΝ έχει καθημερινά ραντεβού μαζί τους…!!!

Γιατί είναι ένας άσχετος πολυλογάς… “κατά φαντασίαν trader”.