Η αμετροέπεια του Τσίπρα!

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηγετίσκων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς; Η αμετροέπειά τους!

Το καταλαβαίνεις εύκολα, απλά παρατηρώντας τους. Παρακολούθησα χθες τη συνέντευξη του Τσίπρα. Έλαβε χώρα στο γραφείο του… Θυμήθηκα ότι ο Σαμαράς , όταν βρισκόταν στην αντίστοιχη θέση, αυτή του εν δυνάμει πρωθυπουργού, είχε πάει στο στούντιο και είχε δεχθεί μάλιστα και – ηλίθιες- ερωτήσεις από το κοινό του Χατζηνικολάου. Ο Τσίπρας έκανε διαφορετική επιλογή. Πιο δεσποτική, πιο ηγετική και φυσικά απολύτως ανάρμοστη της ιδεολογίας και της ηλικίας του.

Πρόσεξα τις απαντήσεις του. Με το γνωστό ύφος Ανδρέα Παπανδρέου, τη φωνή Γεράσιμου Αρσένη και το μοναδικό υπεροπτικό ύφος Τσίπρα, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει σε υποθετικές ερωτήσεις που αμφισβητούσαν για  παράδειγμα την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. ” Τι θα κάνετε σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να πιάσετε την αυτοδυναμία;” ρωτούσε επανειλημμένως ο Χατζηνικολάου; “Μα θα την πετύχουμε” απαντούσε ξανά και ξανά ο Τσίπρας στο φιλικό δημοσιογράφο που επέδειξε τη συντροφικότητά του ξεχνώντας να φορέσει τη γραβάτα του…

Μετά πιάστηκε αδιάβαστος. Έκανε λόγο για τις “17 χώρες της Ευρωζώνης” ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, μετά την προσθήκη της Λιθουανίας είναι 19! ( Ένα χρόνο πριν είχε εισχωρήσει η Λετονία, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες δεν έχουν και μεγάλη σημασία…)

Λίγο αργότερα είπε και την πρόταση κατακλείδα: ” Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πει η Μέρκελ ΟΧΙ στην πρότασή μας. Αν ακουστεί η λέξη ΟΧΙ τότε εμείς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!”

 

Unknown

 

Έτρεξα λοιπόν κι εγώ να δώ τι είναι αυτό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… Μπήκα στο χαριτωμένο site του ΣΥΡΙΖΑ και πάτησα τη λέξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο μενού. Σας παραθέτω αυτούσιο τον ΤΡΙΤΟ ΠΥΛΩΝΑ που αφορά την εργασία:

Γ. Ο τρίτος πυλώνας του σχεδίου μας περιλαμβάνει μέτρα για την ανάκτηση της εργασίας.

H στήριξη του κόσμου της εργασίας και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής του δύναμης είναι από τους κεντρικούς πολιτικούς πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάζουμε τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας, επαναφέρουμε το εργασιακό δίκαιο που κατήργησαν οι μνημονικοί νόμοι.

Είμαστε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για:

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους.
Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και της διαιτησίας
Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις
Υλοποίηση του Σχεδίου για άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

Από πού ν΄αρχίσεις και που να τελειώσεις…

Το φοβερό είναι ότι εκστομίζει όλα αυτά, όχι μόνο με την αμετροέπεια που τον διακρίνει , αλλά και με την ίδια σιγουριά που μιλούσε όταν – πολύ πρόσφατα- μάς έδειχνε το δρόμο προς τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή!

Με Αγάπη

Ο Είρων